Ćerku nazvao po svojoj majci, a sinu dao ime po najboljem prijatelju, koji mu se brzo odužio: Njegova žena, majka i kum su za njega bili nešto sveto

Danas se svi sećamo uspeha Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalskog asa i stručnjaka, i njegove veličine i večne karijere. Ono što je manje poznato je ono što ga je činilo najsrećnijim čovekom na svetu, a to su svakako njegovi najbliži.

Detalji iz njegovog života govore dosta o njemu kao o čoveku. Siniša Mihajlović napustio nas je 16. decembra u 54. godini, što je izazvalo mnogo tuge u Srbiji, regionu a i u svetu.

On je ćerki dao ime po svojoj majci, a svog sina je nazvao po kumu Miroslavu Tanjgi.

Njegovo srce bilo je prepuno ljubavi, i umeo je da pokaže emocije na najdivnije načine. Ljubav i poštovanje prema svojoj majci Viktoriji pokazao je time što njegova ćerka nosi ime svoje bake. To je veliki ponos za jednu majku, a legendarni Miha je na isti takav način pokazao i koliko ga je nešto sveto spajalo sa kumom, prijateljem i bratom Miroslavom Tanjgom.

Oni nisu bili braća po krvi, ali svakako jesu bili braća po srcu. Siniša je svog sina Miroslava nazvao upravo po svom prijatelju, a zatim mu je on uzvratio na isti način.

„Siniša i ja smo kao braća, venčani smo kumovi jedan drugome. Njegov sin nosi moje ime, a moj njegovo. Kada me ljudi pitaju šta bih dao da je on tu, sa mnom na klupi, ja im svima odgovaram isto: Ništa, jer je on stalno sa mnom, u svakom trenutku mog života i u svakoj situaciji, baš kao i ja s njim. Viđamo se i čujemo stalno, čak i kada ne pričamo“, rekao je jednom prilikom Mirosav Tanjga, koji sa svojom suprugom Radmilom ima troje dece.

Dodao je još: „Trener sam postao nakon što sam 1999. igračku karijeru završio u Majncu. Dve godine bio skaut, pa sportski direktor Vojvodine, a potom počeo da radim sa Sinišom. Iako nemam trenerskog uzora, činjenica je da sam igrao sa nekoliko fudbalera koji su postali zaista sjajni treneri“.

Njegov kum Miroslav, je o početku prijateljstva sa Mihom rekao sledeće:

„Mi smo živeli blizu, udaljeni samo desetak kilometara. Ja sam iz Vinkovaca, on iz Vukovara. Upoznali smo se na fudbalskim terenima, kada sam igrao za Dinamo iz mog rodnog grada, a on za Borovo. Potom smo obojica otišli u Novi Sad i sa tamošnjom Vojvodinom 1989. postali prvaci jugoslovenske lige. To iznenađenje bilo je u rangu onog da Bolonja osvoji Seriju A. Siniša je bio nezamenljiv levi bek, a ja štoper. Zatim smo se opet našli u Crvenoj zvezdi. Siniša je zatim otišao u Romu, a ja nakon kratkog boravka u Udinezeu, u Fenerbahče“.

Slavni Siniša Mihajlović je u braku sa voditeljkom Arijanom Mihajlović pored ćerke Viktorije i sina Miroslava, dobio i ćerku Virdžiniju i sinove Dušana i Nikolasa, a iz prethodne veze ima i sina Marka.

Izvor: kurir.rs