„Bojim se, bolje mu je da se vrati kući“: Legenda srpskog tenisa komentariše Novakovu situaciju – Sve je ovo jedna velika farsa

Svoje mišljenje o situaciji Novaka Đokovića dao je i Radmilo Armenulić, teniski stručnjak, koji je za „Tanjug“ izjavio da je celokupan događaj jedna velika farsa i skandal koji nikada ranije nije viđen u sportu.

„Vlasti u Melburnu su pokazale da ne poštuju svoje odluke. Premijer je sam priznao da nema poslednju reč, već ministar. To je skoro da vas ta odluka zasmejava, a ne da je shvatite ozbiljno“ , rekao je Armenulić.

Nekadašnji teniski as sa naših prostora plaši se da bi ovo jako moglo da utiče na celokupno stanje Novaka Đokovića, bez obzira na njegovu izrazitu mentalnu snagu.

„Novak je izuzetno izmaltretiran, toliko da će to da se odrazi na njegovo psihičko i fizičko stanje. Pogotovu su u opasnosti naredni turniri. Nisam veliki optimista. Ne znam šta će večeras da se desi, ali za Novaka bi bilo najbolje da se spakuje i da se vrati kući. Mislim da je to jedina ispravna odluka“, smatra teniski stručnjak.

U svom izlaganju osvrnuo se i na ATP, koji je po njegovom mišljenju previše distanciran.

„To je velika sramota, ATP bi trebalo da stane iza svog igrača, posebno što je Novak uvek podržavao ATP i učestvovao u njihovom radu. Mislim da je ATP trebalo odvano da se oglasi, da ga podrži i da kritukuje vlasti u Melburnu, rukovodstvo AO i da direktoru turnira skrene pažnju da treba da se ponaša kao sportista, a ne kao funkcioner“, naglašava Armenulić, i dodao:

„Plašim se da se to ne prenese na ostale turnire, recimo Vimbldon. Bojim se da će imati problema, ukoliko odigra Australijan open, da će imati problema i na Rolan Garosu i Vimbldonu. Sačekajmo da vidimo šta večeras da se desi, pa onda da prognoziramo dalje korake“, zaključio je Radmilo Armenulić.

Izvor: tanjug.rs