„Bili su najbolji drugovi“: Baba dečaka ubice tražila pomoć – Komšije otkrile detalje o porodici

„Srcе mi je stalo. Oni su drugovi, pre par dana sam ih videla zajedno. Išli su zajedno u školu…“, vidno potresena priča Hanuma Kamberović komšinica dečaka M.M. (13) koji je osumnjičen da je ubio svog školskog druga A.S. (13) u potkrovlju zgrade u kojoj živi.

Hanumu je bila ispred kuće. Drhtavim glasom rekla je da je u šoku, da ne može da veruje šta se dogodilo. Kako kaže, baba osumnjičenog dečaka tražila je pomoć nakon što se dogodio zločin.

Kako priča, ona je na štakama, tražila je da pomogne dečacima.

„Moj svekar je jutros video babu osumnjičenog koja je tražila pomoć dečacima jer je štakama. Rekla je: „Jedan je pao mrtav sigurno!“, priča Hanuma kroz suze.

Ona napominje da je dečak koji ubijen živeo na drugom mestu u Niškoj Banji.

„Sve se to desilo u kući ubice“, objašnjava ona.

Majka dečaka koji je išao sa ubicom i žrtvom u školu kratko je prokomentarisala da su oni najbolji drugovi od trećeg razreda, a druga komšinica dodala je da se porodica M.M. nije družila mnogo u kraju.

„Ni sa kim nisu imali komunikaciju, oni su živeli u nekom svom svetu“, kaže komšinica za porodicu dečaka ubice.

Podsetimo, dečak A.S. (13) koji je ubijen u Niškoj Banji zatečen je sa posekotinom na vratu bez znakova života, dok drugi dečak M.M. (13) ima hematom na glavi. Prema informacijama iz medija, očevici tvrde da su ih videli da se svađaju na ulici, nakon čega je došlo do zločina.

Sve se odigralo u potkrovlju kuće.

„Drugog dečaka su građani zatekli kako se tetura ispred kuće i pozvali su policiju. Taj dečak je prevezen u bolnicu. Nađen je nož“, ispričao je izvor „Blica“.

Podsetimo, ubistvo je otkriveno danas oko 11 sati. Intervenisala je Hitna pomoć sa dve ekipe, zbog dojave da je došlo do tuče, ali po dolasku na lice mesta lekari su nažalost, mogli samo da konstatuju smrt jednog maloletnika, dok je drugi sa povredama prevezen u UCKS Niš.

Izvor: espreso.co.rs