Bićete oduševljeni kada vidite razlog zašto Nikola Jokić ne ide na more: Ima milione, a ne želi ni na egzotične destinacije

Nikola Jokić nije od sportista koji voli da napuni baterije posle teške sezone na moru i egzotičnim letovalištima. Verovatno je jedan u hiljadu!

Centar Denvera koji je osvojio NBA prsten i titulu unikatan je i po ovom pitanju, jer odmara u rodnom Somboru, u vojvođanskoj ravnici sa porodicom.

Kao i prethodnih godina, tako i ove Nikola Jokić je sa porodicom, suprugom Natalijom i ćerkicom Ognjenom iz Amerike tokom leta stigao u rodni kraj. Tu uživa u vikendici koja se nalazi van grada, to je „njegovo more“ svakog leta.

Poznat je Srbin po tome što privatan život čuva daleko od očiju javnosti i medija. Normalno je da želi mir i spokoj, bez obzira na popularnost jer je prva zvezda NBA lige.

Nikola Jokić živeo je sa roditeljima i braćom Strahinjom i Nemanjom u zgradi, na četvrtom spratu u ulici Gruje Dedića. Potom su se roditelji preselili u dvorište sa dve kuće, gde žive i danas. Nikola Jokić na kružnom toku prema Subotici i Bezdanu gradi novi dom. Somborci taj potez zovu Venac.

Na toj lokaciji su pri kraju izgradnje tri velelepne kuće za Nikolu i njegovu braću, gde će oni provoditi leto kada se vrate iz Amerike.

Biće to oaza mira za Jokiće, a ceo posed je opasan visokom ogradom, u vojvođanskom stilu, kako bi sačuvali mir i intimu. Kako pričaju meštani Sombora, Jokićeva vila je izgrađena u obliku ćiriličnog slova „G“.

O tome šta Jokić voli govorio je i njegov kum Nebojša Vagić u razgovoru za „BSC Happy portal“.

– Nikola dok je u Somboru pored druženja i brige o svojim konjima, uživa u rekreativnim aktivnostima, igranje tenisa, plivanja na bazenu, pecanja, odlazi i često na vikendicu. Nas dvojica volimo da spremamo hranu u našoj domaćoj radinosti, veoma mu znači da bude okružen ljudima koje voli. Pored nas se oseća komforno isključivo na taj način – pričao je Vagić i doda:

– Ne voli nikakve turbulentne situacije. Obožava u slobodno vreme da ide na splavaranje, svake godine idemo zajedno na Taru. Prirodu obožava, da li kod nas na Duvanu, reka Tara ili su to planine. To su te aktivnosti koje ne preskače, ništa spektakularno. Ukratko – dobra hrana, dobri ljudi, konji.

Izvor: kurir.rs