Biće više snega nego prethodne dve godine: Meteorolog RHMZ najavio sneg već za sutra

Danas će biti osetno hladnije i oblačno, mestimično sa kišom. U brdsko-planinskim predelima sneg i povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 centimetara. Uveče i tokom noći sneg se očekuje i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, na severu i zapadu Srbije severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni. Najniža temperatura od jedan na severozapadu i jugozapadu do sedam na jugoistoku, a najviša od 3-9 stepeni.

Utorak

Oblačno i hladno, na krajnjem severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom, pa se u brdsko-planinskim predelima očekuje dalje povećanje, a u nižim predelima formiranje snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, severozapadni. Najniža temperatura od -1 do 4 stepena, najviša od 2 do 5 stepeni.

Sreda

Jutro hladno mestimično sa maglom i slabim mrazem, tokom dana malo i umereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i suvo. Vetar slab i umeren, ujutro i pre podne zapadni i severozapadni, posle podne jugoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 0, najviša od 3 do 7 stepeni.

Četvrtak

Ujutro i pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima oblačno sa kišom, na planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, povremeno i jak, jugoistočni . Najniža temperatura od -4 do 1 stepen, najviša od 4 do 10 stepeni.

Meteorolog RHMZ, najavio je sneg već za utorak, ali i znatno više belog pokrivača tokom predstojeće zime nego prethodnih godina.

– U narednim danima nećemo imati tako niske temperature, ali je izvesno da će u brdsko-planinskim predelima biti snega, a onda tokom noći sledi zahlađenje. U utorak se očekuje sneg u skoro svim delovima Srbije, osim na zapadu i severu zemlje – rekao je Goran Mihajlović i dodao:

– Ovo zahlađenje nas očekuje u prvoj sedmici decembra, zatim sledi otopljenje. A do kraja decembra se očekuje tipično hladno vreme i nešto češća pojava padavina. U odnosu na prethodne dve godine, možemo da očekujemo više snega – najavio je meteorolog.

On navodi i da je rano govoriti o prognozi za novogodišnju noć, ali da ima izgleda da ćemo u novu godinu ući sa snežnim pokrivačem:

– Negde pet do sedam dana do Nove godine bismo mogli da pričamo detaljnije o snegu za doček. Prošla zima je bila prosečno hladna, u odnosu na nju sada će biti više snega. Već u utorak će se formirati snežni pokrivač od pet centimetara.

Izvor: kurir.rs