Bane Vidaković odgovara na prozivke: „Da imam platu 3000 evra u pozorištu, javno bih se odrekao Kursadžija“

Iako iza sebe ima brojne zapažene uloge u filmovima i serijama, glumcu Banetu Vidakoviću najveću popularnost doneo je serijal „Kursadžije“, gde igra ulogu simpatičnog Slovenca Janeza. Zahvaljujući ovoj ulozi zapazila ga je i mlađa publika. Ipak, mnogi mu zameraju izlet u ovaj format, govoreći da je njegov potez veliki promašaj.

Zbog svih tih navoda, Bane je odlučio da se oglasi i svima objasni zbog čega je napravio takav potez u karijeri.

„Glumac sam zato što sam u pozorištu napravio dobre uloge. Godinama već u Narodnom pozorištu imam po dve nove premijere u sezoni. Televizija je važna da vas upozna širi auditorijum. Nisam imao pojma o važnosti televizije dok nisam snimio „Kursadžije”. Popularnost je trajala deset godina, na moje zapanjenje“, rekao je Vidaković.

Pre par godina Bane je izjavio kako će prestati da tezgari kad plata glumca u pozorištu bude 3.000 evra, a ovo mišljenje ni dan-danas nije promenio.

„I dalje to tvrdim. To je bio moj odgovor na pitanje šta će prvak Narodnog pozorišta u Beogradu u „Kursadžijama”. Ne plaća mi pozorište račune. Nisam prodavao viršle, već radio svoj posao, s malo nižim kriterijumima što se tiče humora. Kad budem imao platu 3.000 evra u pozorištu, javno ću se odreći „Kursadžija”. Ne mislim ništa loše o tom formatu, jer taj program voli publika. Ne vidim više razlog za postojanje takvog programa“, objasnio je Vidaković.

Izvor: pulsonline.com