Amerikanci poludeli za Jugićima: Zastava 55 prodata za 9.000 dolara – Kabrioleti posebno na ceni

Među stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država čuveni jugići sve su traženiji, a Amerikanci su spremni da za ovaj automobil izdvoje veliku sumu novca. Naročito su na ceni GVX i kabrio, ali i običan Yugo prolazi sasvim dobro. To potvrđuje i jedna ponuda aukcijske platforme Bring-A-Trailer.

U pitanju je Yugo GVL iz 1988. godine, koji je sa pređenih nepunih 108.000 kilometara sasvim običan auto. Ako je suditi po fotografijama, reč je o brižljivo održavanom automobilu. Sve do 2021. bio je kod prvog vlasnika, koji je očigledno štedeo 1.1-litreni motor sa 55 KS.

Taj primerak prodat je po ceni od 9.001 dolara, čime je potvrđeno da 12.100 dolara za kabrio verziju nije bila samo puka slučajnost ili ishitreni potez nekog jugonostalgičara.

Amerikanci, kako se čini, prepoznaju određene kvalitete Zastavinog proizvoda, kojeg su se u bivšoj državi olako odrekli kao sramotnog poluproizvoda. Sve je više onih koji loše održavanje navode kao glavni uzrok lošem imidžu Yuga u Americi.

U komentarima pomenute aukcije jedan korisnik navodi kako je imao rent-a-car sa yugo automobilima koje je iznajmljivao za već od 10 dolara po danu i pritom pristojno zarađivao. Tvrdi kako je bilo potrebno samo redovno servisiranje automobila. Jedan od njih vozi još i danas, a hvali i nisku potrošnju goriva. Kako god, Yugo je definitivno sve traženiji „preko bare“.

Izvor: mondo.rs