Ako ste čekali 20. jun da platite račun – uveliko kasnite: Kompanija skratila rok bez zvaničnog obaveštenja

Ukoliko ste, po navici čekali najkasnije 20. jun da biste platili račun za telefon, ovog meseca ste zakasnili, te će vam se na račun dodavati zatezna kamata.

Naime, „Telekom Srbija“ promenio je datum dospeća, odnosno rok za uplatu usluga. Doduše, novi rok dospeća stoji na računu, ali s obzirom da retko ko proverava ovaj podatak, mnogo je onih koji su zakasnili sa plaćanjem.

Od juna, račun za telefon i internet kod pomenute kompanije treba da platite do 15. u mesecu. Dodatno, ova informacija došla je korisnicima 5. juna, što znači da su imali na raspolaganju desetak dana da izmire obavaze.

Ranije je isti operater slao informacije o zaduženju takođe petog u mesecu, ali je rok za plaćanje bio dvadeseti u mesecu.

Jedan od korisnika kaže da je primetio novi rok za uplatu, ali da je obaveštenje o istom dobio sedmog, i to sa upozorenjem da će mu isključiti račun ukoliko ne uplati u roku od pet dana, što je 12.

„Sada imam samo deset dana da platim, što mislim da nije u redu“, kaže drugi čitalac. Pojedini ističu i da su im računi stigli posle desetog, te im je ostavljeno samo 5 dana da plate račun, što takođe nije u redu.

Izvor: telegraf.rs