7 dana ni traga ni glasa od Emilije: Građani se uključili u potragu – Jurić smatra da je dete ugroženo

Ni posle sedam dana od nestanka, od četrnaestogodišnje Emilije Jovanović iz Ćuprije nema nikakvih informacija. Emilija je nestala u noći između srede i četvrtka kada je izašla iz kuće. Kako priča njena majka Nataša za „Blic“, policija još nema nijedan trag o nestaloj devojčici i porodica moli sve građane da, ako imaju neku informaciju, jave organima reda.

„Molim beogradsku policiju, vojsku i sve koji mogu da nam pomognu. Policija ne može da nađe dete, nemaju informaciju“, rekla je kroz plač Nataša.

Kako dodaje očajna majka, devojčica se iskrala iz kuće usred noći i od tada joj se gubi svaki trag. Nataša redovno ide u policiju kako bi proverila kako napreduje potraga za devojčicom.

„Ona se iskrala iz kuće, ujutru sam videla da je nema. Deteta mi nema nedelju dana, šta da mislim, šta jedna majka može da misli“, priča uplakana majka.

Kako dalje navodi, policija je ispitala sve koji bi mogli da imaju bilo kakve informacije, među kojima su i Emilijini drugovi iz odeljenja. Ispitane su i sve njene drugarice, ali niko do sada nije dao informaciju koja bi pomogla da se Emilija pronađe.

Građani Ćuprije su podržali porodicu i organizovali zajedničke potrage za Emilijom. Policija je pregledala snimke video-nadzora koje postoje na obližnjim objektima, pa čak i širom grada, ali za sada nisu dobili nikakvu naznaku gde bi devojčica mogla da se nalazi. Pa čak ni da li je sama otišla od kuće ili je bila prisiljena na to!

Emilijina majka je ranije zamolila i da meštani provere svoje vikendice u Ćupriji i okolini.

„Pažnja! Molim sve dobre ljude da dođu na uglu Ulice Filipa Višnjića i bulevara! Krećemo kao grupa građana u potragu za Emilijom“, napisala je u ponedeljak Nataša na društvenim mrežama.

Igor Jurić, koji je na čelu Centra za nestalu i zlostavljanu decu, apelovao je na građane koji imaju bilo kakve informacije o devojčici da se jave policiji i ističe da je dete u ugroženoj situaciji. Devojčica je visoka 160 centimetara, ima 50 kilograma, braon oči i kosu.

„Naši ljudi iz organizacije su bili u kontaktu sa ocem devojčice. Znamo da je nestala, podelili smo apel. U kontaktu smo i sa ljudima iz MUP-a Srbije. Zasigurno znamo da se ona intenzivno traži“, izjavio Jurić.

Vreme koje je proteklo od trenutka nestanka ukazuje na ozbiljnost situacije. Kada se radi o deci nije važno da li su otišla sama od kuće ili pod nekim drugim okolnostima, već je veoma važno da se za devojčicom aktivno traga.

„Govori nam da je to sada već ozbiljna situacija, devojčica je ugrožena bez obzira da li je ona otišla svojevoljno ili je žrtva krivičnog dela. Često se dešava da deca nesvesno odlaze samovoljno i onda postaju žrtve seksualnog zlostavljanja. Ako je neko dete i nekoliko puta odlazilo od kuće, treba isto da je tražimo kao prvi put i shvatimo veoma ozbiljno“, istakao je Jurić.

Izvor: espreso.co.rs