5 ideja za slavske poklone: Zaobiđite standardne stvari i poklonite domaćinu nešto korisno

Na slavu se obično ide sa prigodnim i skromnim poklonom, a nikako praznih ruku. Tradicija nalaže da se da se u kuću obavezno nešto unese, kao znak pažnje i poštovanja domaćina. Iskustva pokazuju da Srbi baš i nisu toliko originalni, pa se tako najčešće nosi ratluk, kafa i flaša vina.

Ipak, pokloni bi mogli biti i malo kreativniji, a evo nekih predloga:

Vino, ali ne industrijsko

Vino je u principu uvek dobra ideja, ali najbolje bi bilo da je iz domaće radinosti. Ako već ne proizvodite svoje, možete ga nabaviti, spakovati u posebnu flašu i ukrasiti.

Korpa puna slatkiša

Sve što biste inače doneli možete spakovati kreativnije. U pletenu korpu stavite slatkiše i prekrijte platnenom krpom. Od slatkiša, preko meda, sira i suhomesnatih proizvoda, sve se može originalnije upakovati.

Buket, ali drugačiji

Iako buket cveća uvek oduševi domaćicu, sada se na tržištu mogu pronaći jestivi buketi kao zamena. Mogu biti od voća, čokolade, čak i od sira. Ako ste dovoljno kreativni, možete i sami napraviti sličan buket.

Dekorativni predmeti za kuću

Ukoliko poklon nije jestiv, onda je za kuhinju. Birajte dekorativne predmete, napustite standardni kliše i oduševite domaćine.

Verski predmeti

Uvek dobar izbor za slavski poklon jeste nešto iz asortimana crkvene prodavnice. To može biti neki lepi svećnjak, ikona, ili slavske čaše sa motivima sveca koga domaćin slavi.

Izvor: najzena.rs