Zoran iz Valjeva izgubio vid kad se razboleo: Ono što za njega sada radi ćerka je lekcija iz humanosti za sve

Teške životne okolnosti uče nas da odrastemo pre vremena, da ranu zrelost prihvatimo kao način da olakšamo sebi, uz nadu da dobijeno iskustvo neće ostaviti bolne uspomene, već da ćemo iz svega izaći kao pobednici. Takav je slučaj i sa ovom neverovatnom devojčicom, koja je rešila da „uzme stvar u svoje ruke“ i pomogne svom ocu da dođe do izlečenja sopstvenim zalaganjem.

Objava jedne mame, da njena ćerkica prodaje krofne u novosadskom naselju Adice, podigla je buru na mrežama i izazvala lavinu emocija.

I tada nam je mala Novosađanka održala lekciju iz humanosti i beskrajne ljubavi.

Ona svakog dana od 17 do 19 časova prodaje krofne ispred radnje Matić u novosadskom naselju Adice, kako bi doprinela da se sredstva što pre sakupe.

Njena majka je objavila na jednoj Fejsbuk grupi, devojčica prodaje domaće krofne koje je moguće dostaviti i na kućnu adresu.

– Drage mame, moja ćerkica je odlučila da preko leta zaradi. Nalazi se ispred radnje Matić, skoro svaki dan od oko 17 do 19 časova. Krofne ćemo dostaviti i na adresu. Kome se ne bude sviđalo, vraćamo novac. A ko želi da pomogne, a neće krofnice, može SMS poruka za tatu devojčice – napisala je majka.

Krofnice se prodaju po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Oni koji su ih probali, ne kriju oduševljenje, pa su ga podelili sa ostalima na grupi.

– Moram da kažem da sam danas dobila krofne od predivne porodice, koje su preukusne, predivne, sveže, stigle vruće na adresu. Podsetilo me je na detinjstvo i selo, kad nam je baka pravila…- objavila je jedna sugrađanka.

Slične reči hvale za „najukusnije krofne koje su ikad jeli“ imali su mnogi koji su se javljali i fotografisali dobijenu poslasticu.

Ni drugi komentari nisu bili drugačiji.

„Bravo, malena“, „ti si veliko srce“, „evo je lekcija humanosti“, „ti si pobednica“….samo su neki koji su se nizali.

Sve je počelo 2016. godine kada je njen otac Zoran izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. opet se pojavila ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i tako biva životno ugrožen.

Dobio ke sistemsu terapiju na beogradskoj klinici, hemoterapiju i imunosupresivne kapi. Nakon godinu dana pojava fibrina zbog kojeg mu se magli vid javlja se i izražena fotofobija.

Prema navodima sa sajta fondacije “ Pokreni život“, koja učestvuje u skupljanju novca, Zoranovo stanje se prati zbog visokih doza hemoterapije.

Njemu je potrebna pomoć kako bi mogao da ode na lečenje u Moskvu.

Novčana sredstva su potrebna za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu kao i za putne troškove i smeštaj.

Izvor: 24sedam.rs