Žena naručila namaz uz jelo – Kada je stigao račun ostala bez teksta: „Da sam znala da toliko košta jedna kašika…“

Jedna Beograđanka obratila se redakciji Telegraf Biznisa kada su joj u lancu meksičke hrane naplatili kašiku namaza čak 160 dinara, odnosno skoro kao četvrtinu jela koje je naručila.

„Upozorili su me da se dodatno plaća, ali nisam očekivala baš ovoliko“, ispričala je ona.

Devojka je želela da začini svoj burito, koji inače košta 600 dinara, sa nečim novim, a radnica joj je ponudila namaz od gvakamole, ističući da se on dodatno plaća. Inače, gvakamole se prave od avokada, uz dodatak limuna, paradajza na kockice i belog luka.

„Ona jeste rekla da se dodatno naplaćuje, ali nije napomenula da je reč o skoro četvrtini vrednosti jela koje sam naručila. Da sam znala da se naplaćuje 160 dinara, razmislila bih. Smatram da je važno da naglase ovu informaciju, ili bar da piše…“, priča devojka.

U šali se provukla i rečenica, „da nije južno voće, već srpsko, ne bi se ni plaćalo“. Ipak, u jeku svih dešavanja u svetu i kriza, sada više nego ikad je bitno da cenimo domaće proizvode.

Zanimljiv detalj je da restorani širom sveta izbacuju ovaj namaz i za to nisu razlog ni ukus ni cena ni kalorije, već nešto četvrto – ekologija. Inače, komad avokada u marketima košta između 120 i 170 dinara, pa procenite sami koliko ugostitelji zarađuju ako jednu kašiku namaza naplaćuju 160 dinara.

Izvor: espreso.co.rs