Zaboravite na miris pržene ribe: 5 trikova poznatih domaćica za pripremu ribe bez neugodnih mirisa

Neki ljudi obožavaju ribu, ali ih i sama pomisao na pripremu ove izuzetno zdrave namirnice već frustrira. Miris ribe zna da bude vrlo neugodan, ali postoje način da ga izbegnete.

Kupite svežu ribu

Na prvom mestu je svežina ribe. Što je riba starija, ona ima neugodniji miris. Začini poput belog luka u prahu, ruzmarina i bosiljka dodatno će umanjiti tipičan riblji miris.

Pecite ribu

Kuvarica Frida Hirš, kaže da je ovo zdraviji i bezbolniji način za sve one kojima je miris ribe prosto neugodan. Ribu pecite na nižoj temperaturi, kako se ne bi presušila. Ukoliko je pečete u foliji, premažite je puterom i začinima. Miris neće biti jak, eventualno će dominirati aroma začina.

Upotrebite snagu citrusa

Ovaj trik jeste staromodan, ali uvek deluje. U toku pripreme ribu prelijte limunovim sokom ili pomorandžom. Takođe, možete oljuštiti citruse, prepoloviti i jednostavno koristiti u zatvorenom prostoru. Upiće neugodne mirise.

Prokuvajte ribu u loncu sa začinskim biljem

Ovo je jednostavan trik. Stavite ribu, začinsko bilje i malo vode u lonac. Vreme kuvanja bi trebalo da bude kratko, kako se riba ne bi raskuvala.

Stavite sirće u svećnjak

Kuvarica Kristal Etjel jednom prilikom je priznala da njen muž ne podnosi miris ribe i da mu je veoma neugodno dok je priprema. Ona tvrdi da je dovoljno da stavite sirećeta u svećnjak i kune se u to da ćete se oduševiti rezultatima.

Izvor: najzena.rs