Za jednu noć zarade hiljade evra, a neki ispunjavaju i specijalne želje: Evo koji pevači su kraljevi bakšiša

Široj javnosti je već poznato da mnogi folk pevači za samo jedan dan od bakšiša mogu da kupe skupe automobile ili čak i stanove u Beogradu, a upravo ovi pevači su takozvani „kraljevi bakšiša“ koji čak za samo jedan refren mogu da zarade i po više hiljada evra.

Oni veoma često pevaju na raznoraznim proslavama koje im donose i mnogo dobru zaradu, a pevači koji su za sigurno do sada najbolji u tome su Ljuba Aličić, Darko Lazić, Tea Tairović, Radiša Trajković Đani, Rada Manojlović i Jana Todorović.

U skorije vreme osvanuo je video snimak na kojem pevačica Rada Manojlović u toku jednog veselja đubrovnikom skuplja novčanice sa poda, gurajući ih nogom.

Ona je tada zaradila 200.000 dinara i to za samo jednu pesmu, a novčanice od po 1000 dinara bile su oko nje.

Kada je pevačica Jana nastupala na jednom svadbenom veselju, mediji su tada preneli da je pevačica za tri sata zaradila 45.000 evra!

– Jana je gostovala sa bendom u Francusku i pevala je kod čoveka koji je ženio drugog sina, a bila je gost i kad se ženio stariji sin. Dočeka ih kao najrođenije, plati im avionske karte i ceo boravak tamo. Jana nije mogla da ga odbije, pa je pevala u sali gde su pravili proslavu posle crkvenog venčanja, pa je za tri sata samo od bakšiša zaradila oko 45.000 evra. Gosti su naručivali pesme, pa su je uglavnom čašćavali novčanicama od 100 evra pa naviše. Nakon samo 20 minuta Jana više nije mogla da drži toliko para u rukama, pa ih je ostavljala na sto. Stavljala je sve u drvenu korpu koja je stajala pored klavijaturiste i rekla: „Ljudi, treba sve ove pare poslagati! Da imam bar još dve ruke“, a gosti su joj aplaudirali – rekao je izvor blizak pevačici.

Poznati pevač Darko Lazić napravio je veliki broj hitova tokom svoje 13-ogodišnje karijere, koji su svakako deo repertoara na svakoj proslavi, ali se pevaju i u kafanama i klubovima.

Darko Lazić je jedan od pjevača koji osim sa honorarom sa slavlja zna da ode kući i sa još dodatnog novca koji dobije kao bakšiš. On je i sam jednom otkrio da je na jednom slavlju u Beču zaradio 50.000 evra za veče.Zato ne čudi što je Lazić jedan od najtraženijih pevača, koji ujedno važi za kralja bakšiša. Kako je sam otkrio, u Beču je za jedno veče dobio čak 50.000 evra.

– Često sam pevao na vlaškim, romskim i rumunskim slavljima. I naravno da se ne stidim da to kažem, i oni su moja publika. Osim toga, tu se i dobija najveći bakšiš. Bilo je tu mnogo više para, ali nije sve bilo za mene, već su i ostali muzičari dobili ostatak – rekao je jednom Darko.

Pevač koji je šokirao javnost jeste Ljuba Aličić kada je pre par godina uzeo 25.000 evra za samo par minuta, a i sam pevač je zaista i potvrdio da je uzeo tu svotu novca.

– Gostovao sam na jednoj svadbi u Berlinu, a i čovek je pravio rođendan svom sinu. Pozvao je mene, Darka Lazića, Aleksandru Prijović, Šerifa Konjevića, ne sećam se tačno još koga… I kaže on meni: „Otpevaj mi pesmu njen oproštaj“. Kako sam počeo da je pevam, on je krenuo da mi daje novčanice od po 500 evra, koje nisam mogao da stavim sve u ruke, pa sam stavljao u džepove. Taj novac podelio sam na nas sve, nisam samo ja uzeo – rekao je Ljuba.

Pevačica Tea Tairović isto tako je poznata kao neko ko gostima ume da „isprazni džepove“ , pa je na jednoj svadbi u Berlinu na zahtev gostiju pevala pesmu „Hajde“ čak 47 puta! Tom prilikom uzela je bakšiš od 14.000 evra!

– Kada je Tea imala tezgu na romskoj svadbi u Berlinu, zapevavši pesmu „Hajde“ svi su skočili i počeli da je kite parama. Njene ruke bile su prepune para. I svi su naručivali samo tu njenu pesmu. Brojao sam, otpevala je „Hajde“ čak 47 puta, na kraju večeri dobila je bakšiš od 14.000 evra – rekao je izvor sa veselja tada.

I pevač Radiša Trajković Đani, isto kao i Darko Lazić, veoma često nastupa na raznim proslavama, a poznato je da gde je on, tu je i mnogo dobra atmosfera! Gosti se ne ustručavaju da ga kite novčanicama od 500 evra, čak je jednom prilikom dobio i bakšiš u iznosu od čak 30.000 evra!

– U jednom klubu u kom smo nastupali, publika je bila malo dalje od bine tako da nije bilo klasičnog bakšiša. Video sam da je jedan momak otvorio ogradu da čovek može da prođe. Nisam mislio da dolazi da da bakšiš, jer u tom klubu to nije pravilo. Onda mi je čovek mahnuo, ja sam mu prišao i video da mi je dao topku novca u dolarima. Zahvalio sam, klimnuo glavom, ali nisam video baš koliko ima. Kada samo posle brojali novac, kolege kažu „Care, za pesmu si dobio 30.000 dolara“. Mislio sam da se šale, pa sam i ja prebrojao. Posle mi kaže čovek iz obezbeđenja da je to naš čovek, 11 godina živi u Americi i pevao sam njegovu omiljenu pesmu – rekao je Đani.

Jedan snimak od pre par godina zapalio je društvene mreže, kada je Đani na jednom veselju pio iz cipele gosta koji ga je za to veoma bogato nagradio.

Izvor: blic.rs