Vređanje Borjana skupo će ih koštati: FIFA preduzela drastične mere – Hrvate očekuje kazna

Hrvatski navijači vređali su kanadskog golmana i kapitena Crvene zvezde Milana Borjana, koji ima srpsko poreklo. Kada je Hrvatska slavila 4:1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi. Stoga je FIFA pokrenula postupak protiv reprezentacije, javlja AP.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Katru protiv Kanade.

Milan Borjan je bio na meti uvreda tokom čitave utakmice, a kada se meč završio, golman se oglasio:

„Pa to pokazuje kakvi su ljudi, primitivci. Nemam šta da komentarišem, to govori o njima. Nemam šta da kažem, čuo sam da su vikali, da su vređali, ali to govori o njima i da treba da porade na sebi i na svojim porodicama. Očigledno imaju frustracije u kući, pa to iskale ovde. Hrvatskoj reprezentaciji bih želeo sve najbolje, odigrali su odličnu utakmicu. Poveli smo rano, odigrali smo dobro 20-25 minuta, onda smo se povukli. To je fudbal, idemo dalje. Ovo je lepo iskustvo za kanadsku reprezentaciju koja je posle 36 godina otišla na SP. Žao mi je što je rezultat bio ovoliki, ali Bože moj, idemo dalje“, izjavio je tada Milan Borjan.

U jednom momentu za vreme utakmice Milan Borjan je navijačima pokazao i tri prsta, o čemu je pričao nakon utakmice.

„Jesam, jesam pokazao sam. Zato jer mi je krivo, krivo ti je kad te vređaju. Ali to govori o njima. Ja gledam svoje dvorište, svoju reprezentaciju, svoje ljude oko sebe i svoju porodicu, to mi je najbitnije, ovo ostalo, te primitivce nemam šta da komentarišem“, poručio je Borjan.

Izvesno je da će ovakvo ponašanje hrvatskih navijača koštati njihovu reprezentaciju, a kakava ih kazna očekuje, videćemo uskoro.

Izvor: telegraf.rs