Voditeljka Dragana Katić u suzama zbog njega: „Otišao je, čekaću ga zauvek“

Voditeljku emisije „Nikad nije kasno“ Draganu Katić, publika gotivi zbog njenog damskog držanja i predivne pozitivne energije kojom pleni.

Retko ko je, tokom njene karijere, mogao da primeti njene životne borbe i tuge koje su u njoj dok kao profesionalac sa blistavim osmehom, drži pod kontrolom situaciju u studiju.

Voditeljka je majka blizanaca, te otkriva da je njen sin Boban, koji je u Nemačkoj na studijama, doneo odluku da svoj život nastavlja u inostranstvu, i ne vraća se u Srbiju, te zbog toga ona mnogo tuguje…

Pored toga što je tužna, sigurna je da njen sin radi nešto što želi, pa su njene emocije pomešane.

– Moj sin Boban nema u planu da se vraća u Srbiju. Praktikant je u Berlinu, a voleo bi da tamo i ostane da živi, nažalost. Mnogo mi je teško zbog toga, ranije je mogao da doleti, s vremena na vreme, ali sada, otkako je počeo da radi, to je prosto nemoguće. Čekam da završim snimanja, jer mogu samo tokom vikenda da odem da ga vidim, on je tokom radne nedelje u birou po ceo dan. Sada ću ja „trčkati“ da ga vidim. – kaže majka blizanaca Bojana i Bobana.

Njeni sinovi su ostali bez oca pre četiri godine, te iako je navikla na teške događaje u svom životu, njoj je ova nova vrsta tuge pala teško i nikako ne može da se privikne na novu prazninu.

– Teško sam podnela i doživela Bobanov odlazak. Pozdravljanje i odlaženje s koferima, rastanak s nama i s našom kućom… Toliko mi je sve to delovalo strašno,da sam jedva izdržala. Prva dva i po meseca, a to je bilo najduže naše odvajanje do tada, psihički nisam bila dobro, i to u sebi, međutim njegov brat je to video. Organizovao je s njim i mojim drugaricama da Boban dođe i iznenadi me, prošlog decembra. Umalo se nisam srušila kada sam ga videla u jedan noću, bilo mi je to najlepše iznenađenje u životu. To je ujedno i potvrda koliko me deca zaista vole i da vide koliko oni meni znače. No, živ se čovek na sve navikne. – rekla je pa nastavila:

– Moj sin Boban je zaista srećan i planira život tamo. Rekla sam mu da ovde ima svoju porodicu, svoju zemlju i svoj stan, i da ništa ne treba da trpi i da se vrati ako bude hteo. Jedino bi trebalo da trpi samo ako će ga to dovesti do ciljeva koje je zacrtao. Uvek ima odstupnicu i gde da se vrati ako želi. On je dete koje ima svoj dom – rekla je voditeljka, koja tvrdi da će ga zauvek čekati ako odluči da dođe.

– Boban je mnogo vezan za Beograd i za svoje društvo, i znam da mu sve to nedostaje. Kad se snađe, moći će da dođe kad poželi, a ja ću ga zauvek čekati. On i njegov brat su jako vezani, ne onako patološki, kao što to umeju da budu blizanci, već kao braća. Nas troje smo jako povezani, sticajem životnih okolnosti. Ja sam gajila tu povezanost, jer smatram da roditelji i deca moraju da budu bliski. Teško je kad vam deca odu, ali nema „rupa u duši“, već se ta ljubav nadograđuje i dalje – kaže Dragana. Zato smo je pitali koji je njen sistem održavanja dobre energije i pored životnih problema.

– Imam neku vrstu sistema, i svoju decu sam učila, kao što je mene mama naučila, u kući se dešavaju stvari koje ne iznosimo na ulicu. U kući možemo plakati, patiti i tugovati. Ali, istog trenutka kad izađemo napolje, niko oko nas nije dužan da trpi našu lošu energiju koju nosimo sa sobom zbog problema. Treba da izađeš napolje sa osmehom, a u domu ćemo sve otpatiti. Kada smo imali teške momente, blizanci su odlazili u školu i na fakultet, nije trebalo to da se vidi i zna. – rekl je i još dodala:

– Osećanja su tu da se dele s pravim prijateljima, a ne sa celim svetom. Ne zbog toga što je to sramota, već jednostavno nije lepo. Ne mogu ja da odem na posao i da budem tužna. Čovek mora da nauči da se nosi s izazovima i padovima uz pomoć aure unutar koje sve boli, a to može da deli s najbližima – rekla je voditeljka.

Izvor: espreso.co.rs