Ukrasite dom za novogodišnje praznike sa malim budžetom: Kupujte pametno

Decembar je mesec koji važi za one u kojima se novac troši više nego inače. Treba izmiriti račune da u Novu godinu ne ulazimo dužni, treba deci obezbediti toplu odeću i obuću, a ovo je i period slava, što dodatno opterećuje kućni budžet.

Pored svega toga, treba ukrasiti kuću u duhu novogodišnjih praznika, što pored radosti, takođe predstavlja izvestan trošak. Tako, većina nas, ponesena euforijom oko praznika, potroši mnogo više od planiranog. Ipak, ima načina da sa manjim budžetom svoj dom pretvorite u lepu novogodišnju bajku, u kojoj će uživati cela porodica.

Sniženja i akcije

Prilikom kupovine ukrasa važno je ugrabiti akcije i sniženja. Ukoliko ste ove godine propustili, imajte to na umu za kupovinu za sledeću godinu: kada prođe novogodišnja sezona, cena ukrasa se značajno smanjuje.

Kupujte ukrase u setovima

Uvek je jeftinije kupovati više ukrasa u pakovanju, nego svaki zasebno. Ukrasi u jednoj ili dve boje delovaće mnogo skladnije nego gomila ukrasa različitih oblika i boja.

Rasveta

Lampice prostoru daju posebnu dozu topline i svečanosti, a sva je sreća da ih možete kupiti po povoljnim cenama. Njima oivičite policu ili gelendere, obmotajte ih oko jelke, ili jednostavno stavite u neku teglu i uz dodatak par običnih kuglica, biće to kreativan ukras za policu.

I naravno, jelka

Novogodišnja dekoracija bez jelke je kao Deda Mraz bez brade. Možete jeftinije proći sa malim, ljupkim jelkicama. Kupovinu velikih jelki ostavite za period sniženja, pa kada prođe ova novogodišnja sezona, kupite veliku jelku po povoljnoj ceni za narednu Novu godinu.