Tužilaštvo Severne Makedonije se oglasilo o slučaju Đorđa Davida: Otkriveno zašto muzičar i dalje ne sme u Srbiju

Roker i član žirija Zvezda Granda Đorđe David nedavno je doživeo saobraćajnu nesreću u Severnoj Makedoniji, u kojoj je spletom nesrećnih okolnosti automobilom naleteo na ženu koja je tada izgubila život.

Pre nekoliko dana pročulo se da se muzičar vratio u Srbiju, te da su mu vraćena dokumenta, a trebalo je da održi i konferenciju za medije u kojoj bi objasnio šta se dogodilo kobne noći. Konferencija je iznenada otkazana istog dana, a muzičar se danas oglasio i otkrio da je i dalje u Severnoj Makedoniji, i da mu ovdašnji naslovi prave problem u ionako teškoj situaciji.

Sada su se oglasili iz tužilaštva i objasnili zbog čega je Đorđe David još uvek u Severnoj Makedoniji.

„Lični dokumenti osumnjičenog su u Osnovnom sudu u Kumanovu. Sud je u petak doneo odluku o promeni mera sigurnosti, ali takva odluka jos uvek nije pravosnažna. O odluci nije se tražilo mišljenje tužilaštva. Istraga oko razloga za saobraćajnu nesreću je još u toku“, saopštili su iz tužilaštva Severne Makedonije za „Blic“.

Prošle noći Đorđe David se oglasio na Instagram profilu i otkrio kroz kakvu agoniju prolazi:

„Imajte bar malo empatije prema situaciji u kojoj se nalazim… Naime, ja nisam dobio dokumenta, nisam napustio Makedoniju… Moja dokumenta se nalaze u Javnom tužilaštvu, u Kumanovu… Meni ovde prave problem, izaziva mržnju kod ovih ljudi, pravite mi pakao od života“, poručio je Đorđe David.

Izvor: alo.rs