Temperatura noćas pada na minus 7, ništa od snega ali sledi veliki obrt: Nova prognoza meteorologa Đurića

Meteorolog Đorđe Đurić prognozira da nas narednih dana očekuju jutarnje temperature daleko ispod nule dok ćemo na snežne padavine čekati barem do kraja meseca.

Đurić kaže da nas sutra očekuje suvo i hladno vreme, a ujutro na severu i na zapadu uz mraz. Jutarnja temperatura biće od -5 stepeni na severu do 5 stepeni na jugu Srbije, a maksimalna dnevna od 1 na severu do 7 stepeni na jugu Srbije. U Beogradu jutarnja -3 a maksimalna do 3 stepena.

„U ponedeljak ujutro maglovito, tmurno i veoma hladno, ponegde i uz jači mraz. Tokom dana suvo i prohladno. Jutarnja temperatura od -7 do nule dok će u Beogradu biti -5 stepeni. Maksimalna dnevna od 3 do 7 stepeni a u Beogradu do 5. Jugoistočni vetar biće u pojačanju“, prognozira meteorolog Đurić.

Još u utorak i u sredu ujutro hladno, uz slab mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplije. Duvaće vrlo jak jugoistočni vetar koji će u košavskom području imati olujne udare. Maksimalna temperatura od 4 do 10 stepeni, a u Beogradu do 8 stepeni.

U noći između srede i četvrtka i u četvrtak pre podne prolazno naoblačenje sa slabom kišom. Košava će oslabiti, a jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni. Potom do kraja sedmice ostaće suvo.

„Maksimalna temperatura u Srbiji prema kraju sledeće nedelje biće u porastu i prema trenutnim prognozama za naredni vikend bile bi od 10 do 15 stepeni. Natprosečno toplo vreme zadržalo bi se do pred sam kraj decembra, bez prave zime i zimskih uslova na vidiku, a tek tada bi usledilo takvo zahlađenje da bi se temperature vratile na prosečne vrednosti.

Izvor: kurir.rs