Temperatura neće prelaziti nulu: Pred nama su ledeni dani, veliki minus se nastavlja do kraja nedelje

Danas će biti pretežno sunčano na severu zemlje, a u ostalim krajevima Srbije umereno do potpuno oblačno. Jak mraz i temperature u velikom minusu tokom celog dana.

Razvedravanje i snežni pokrivač stvaraju idealne uslove za jak mraz, u pojedinim mestima moglo bi da bude i do -15 stepeni.

Najviša dnevna temperatura ostaće ispod nule. Iako će biti sunčano, i u najtoplijem delu dana maksimalna temperatura u Beogradu – 2 stepena.

Od srede do petka očekuju se umereni i jaki jutarnji mrazevi. Dnevna temperatura do četvrtka u većini mesta ispod 0 stepeni – ledeni dani, a zatim u porastu. Za vikend stabilno i suvo uz slablјenje jutarnjih mrazeva i sa dnevnom temperaturom od 2 do 8 stepeni.

Četvrtak

Ledeno jutro sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana malo i umereno oblačno i hladno sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -14 do -5 stepeni, a najviša od -4 do 2 stepena.

Petak

Ujutro uglavnom umeren, na jugu još ponegde jakmraz. Tokom dana pretežno sunčano i toplije. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -12 do -2 stepena, a najviša od 3 do 9 stepeni.

Subota

Pretežno oblačno i uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od -5 do 4 stepena, a najviša od 4 do 9 stepeni.

Izvor: kurir.rs