Švajcarski novinar otkriva šta su Džaka i Šaćiri rekli za meč sa Srbijom – da li će opet doći do provokacija?

U petak od 20 časova fudbalska reprezentacija Srbije igra svoje „finale“ kada je u pitanju Svetsko prvenstvo, jer bi pobedom protiv Švajcarske u 3. kolu grupne faze obezbedila osminu finala u Kataru.

Nema sumnje da će ova utakmica biti „više od igre“, zbog dobro poznatog slučaja sa prošlog Svetskog prvenstva kada su fudbaleri Švajcarske Granit Džaka i Đerdan Šaćiri albanskim orlom provocirali naše igrače posle datih golova.

Ipak, i jedni i drugi su tokom ovih poslednjih dana pozivali samo na fudbal. Najpre je selektor Švajcarske Murat Jakin na nedavno pitanje Telegrafa poručio da ga interesuje samo ono na terenu, zatim je sličnu izjavu dao i sam Džaka posle meča sa Brazilom, kao i nekolicina srpskih igrača kojima je u glavi samo sport.

Slično razmišlja i švajcarski novinar Kristijan Brager koji je u razgovoru za Telegraf, nakon treninga srpskih fudbalera u utorak veče, za portal otkrio kakva je situacija u njihovom nacionalnom timu i šta u im Džaka i Šaćiri rekli.

– Mislim da će oba tima da budu koncentrisana i da će igrači biti fokusirani. Za naše fudbalere, švajcarske fudbalere, računa se samo igra. Sport i ništa drugo – rekao je Brager koji je na pitanje o mogućoj provokaciji jasno poručio:

– Ne, ne mislim da će biti ikakvih provokacija. I Džaka i Šaćiri su veoma fokusirani samo na meč. Šaćiri nije igrao protiv Brazila, imao je malih problema sa povredom. Ali mislim da će to sve biti u redu i da će igrati u petak. Obojica su nam rekli da ne žele da uvlače politiku u igru i da je sav fokus samo na utakmici i da će bolji pobediti.

Sajdžijama u ovom meču igra i remi, ali Brager ne smatra da će Jakin tako postaviti ekipu.

– Ne, Švajcarska će ići na pobedu. Ukoliko budu igrali na remi, svašta može da se desi u nekom trenutku. Zato će juriti pobedu. Mislim da može da se očekuje Švajcarska kao protiv Kameruna, a ne kao protiv Brazila.

Pohvalio je Brager i dvojicu srpskih reprezentativaca.

– Za mene je Mitrović najopasniji. I Tadić. On je kreator, i to onakav kakvog mi nemamo. Šaćiri nema takav uticaj na igru Švajcarske kao što ima Tadić, jer je on više igrač koji igra po krilu. Džaka je takođe veoma važan kod nas zbog svog mentaliteta, želi da pobedi svaku utakmicu.

Izvor. telegraf.rs