Sutra kreće prijava za 5.000 dinara: Važna informacija i za sve koji nemaju račun u banci ili su ga menjali

Prijavljivanje za jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara namenjene mladima počinje večeras u ponoć, 1. decembra i trajaće do 15 decembra u ponoć.

„Svi mladi od 16 do 29 godina mogu da se prijave kako je predsednik obećao. Prijavljivanje je jednostavno, kao i ranije, broj lične katre i matični broj, izaberete banku u koju ćemo da uplatimo novac i mi ćemo već od 16. do 20. decembra svima isplatiti“, objasnio je ministar finansija Siniša Mali.

Naveo je da je prve dve pomoći od po 100 evra primilo 1.060.000 mladih u Srbiji i da zato očekuje da će i ovog puta interesovanje biti veliko.

„Prijavljivanje je jednostavno, kao i ranije, broj lične karte i matični broj, izaberete banku u koju ćemo da uplatimo novac i mi ćemo već od 16. do 20. decembra svima isplatiti“, kazao je Mali.

3 jednostavna koraka do prijave

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac PODNOŠENJE PRIJAVE na koji treba da kliknete.

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte, kao i banku u kojoj imate račun. Ukoliko nemate već otvoren račun, u padajućem meniju treba da odaberete banku preko koje želite da vam bude isplaćen novac. Tako će vam biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova

Zatim će vas sistem pitati da proverite podatke i potvrdite ih ukoliko su tačni.

Potom će vam se pojaviti obaveštenje da ste se uspešno prijavili.

Izvor: blic.rs