Stiže povećanje plata od 50 odsto za jednu grupu prosvetara: Deblji novčanici od drugog polugodišta

Broj prosvetnih radnika koji rade sa đacima nižih razreda pre ili posle nastave se poslednjih godina povećava, zbog čega je grad rešio da poveća plate ovim radnicima u prosveti.

Njihove plate će biti uvećane za skoro 50 posto od drugog polugodišta, pa će tako iznos na računu umesto sadašnjeg minimalca iznositi oko 50.000 dinara. Ovu informaciju potvrdili su i iz Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

Zadnjih godina veća je potreba za produženom nastavom, pa će tako ovi prosvetari dobiti drugo po redu povećanje plate. Grad trenutno finansira zarade za 195 nastavnika u produženom boravku u 84 škole i 101 učitelja za prvi i drugi razred u 60 škola, a iz kase Sekretarijata se za ove namene izdvaja više od 150 miliona dinara u školskoj godini.

„Našli smo način za povećanje plata učitelja zaposlenih u produženom boravku po modelu zaposlenih u gradskoj upravi, koji rade po ugovorima o delu. Dnevnica će biti povećana sa sadašnjih 1.666 dinara na oko 2.300 dinara, što je značajno uvećanje. Inicirali smo povećanje, jer smatramo da je opravdano i neophodno“, izjavio je Slavko Gak, sekretar za obrazovanje.

Izvor: espreso.co.rs