Srpska pevačica rodila osmoro dece – Nemaju pomoć u kući, sve rade sami: Ovako izgleda njihov prosečan dan

Srpska pevačica i kompozitor Marija Nikitović (38), poznata i pod devojačkim prezimenom Jelić, bivša članica grupe „Bičarke na travi“, živi u desetočlanoj porodici i rodila je osmoro dece. Želja joj je bila da ima petoro dece, a ne samo da ju je ispunila, već je i premašila tu brojku. Sa suprugom rediteljem Vasilijem Nikitovićem (49) dobila je osmoro naslednika, koje odgajaju u ljubavi i slozi.

Najstarije dete ovog para ima 14 godina, dok je najmlađe rođeno pre dve godine.

„Voleli bismo još dece. Naslednike ne planiramo, oni su plod naše ljubavi. Čudno mi je kada nas kod lekara pitaju da li je to dete planirano ili nije“, rekao je Vasilije pre 3 godine dok je Marija osmi put bila u drugom stanju.

„Svaka trudnoća mi je neopisiva radost“, istakla je pevačica.

Desetočlana porodica Nikitović živi u stanu na Novom Beogradu, a svako jutro u njihovom domu počinje veselo. Svako ima svoja zaduženja, a najstariji naslednici već su dovoljno veliki da sami mogu da odu u kupovinu i olakšaju majci kućne obaveze.

„Najstarija ćerka kuva i mnogo mi pomaže u tome. Neko od starije dece ide u nabavku sa spiskom dok sam ja u kuhinji, a bebe spavaju. Za ručak se trudim da postoji red, da smo svi okupljeni i jedemo. Nekada doručak može da bude problem jer ne žele svi da jedu istu hranu, desi se da krenu da traže svi različito“, priznaje Marija.

„Kolica budu mala za sve što nam treba. Hrana koju uzimamo je uglavnom u porodičnim pakovanjima. Dosta prodavaca je naviklo na nas i znaju da nam trebaju velike količine. Polako su i porodična pakovanja postala mala za nas. Nekome ta pakovanja potraju mesecima, dok mi pojedemo sve za jedan obrok“, otkrila je pevačica.

Iako nemaju pomoć oko dece i kuće, Marija i Vasilije uz dobru organizaciju sve postižu.

„Jutro počinje tako što deca skoče na mene, a tako se i završava, zaspimo uz knjige i bajke. Ipak, kod nas postoji raspored, sličan školskom, ali su umesto predmeta upisana zaduženja, ko šta radi u svakom trenutku, da ne dođe do zabune“, ispričao je svojevremeno autor filma „Četiri ruže“.

Marija je istakla i da je iskustvo sada na njenoj strani, te da se bolje snalazi sa osmoro dece nego na početku roditeljske uloge, kada je imala samo jedno dete.

„Nemam priliku ni za kakvu pomoć, pomoć smo jedni drugima, stariji pomažu mlađima, vode ih i vraćaju iz škole i idu zajedno na treninge. Takođe, zajedno rade domaći i uče između sebe. Bilo mi je teže sa jednim detetom u svojoj 24. godini, nisam bila toliko zrela tada, sad mi je lakše iako ih ima osmoro“, objasnila je Marija, majka osmoro dece.

Izvor: mondo.rs