Smeštaj košta 10 evra, a za doručak treba izdvojiti malo više: Ovo je najjeftinija banja u Srbiji

Prolom banja je jedna od najpoznatijih banja u Srbiji, a za njenu lekovitu vodu svi su čuli. Zbog njenih blagodeti mnogi biraju da odmor provedu baš ovde, na jugu Srbije. Prosečna cena smeštaja u ovom lečilištu je oko 30 evra, ali se na internetu može pronaći i noćenje po ceni od 10 evra.

Prolom banja pripada opštini Kuršumlija, preciznije 85 km od Niša i 23,1 km jugoistočno od Kuršumlije, dok je razdaljina od Beograda 290, a od Novog Sada 410 kilometara. Sa svim tim mestima je odlično povezana. Pozicionirana je na obroncima planine Radan i to na nadmorskoj visini od oko 680 metara, a kroz nju protiče i Lukovska reka. Smatra se jednom najmlađih banja u Srbiji jer je banjski status je dobila 1977. godine.

U ovom delu Srbije se nalaze još dve banje, Kuršumlijska i Lukovska, što ovaj kraj čini dominantnom regijom banjskog turizma čije su vode izuzetne. Zbog toga su ovde smeštajni kapaciteti zakazani mnogo ranije, a osim penzionera, sve je više i mladih koji žele mir i lagani odmor.

U ovoj banji se nalazi hotel „Radan“, koji ima kapacitet oko 1.700 mesta. Posetioci mogu boraviti još i u apartmanima i privatnim sobama, što je biznis koji se razvija u skoro svim banja u Srbiji. Apartmani se kreću od 20 do 30 evra. Ima i „luks“ varijanti, čija je cena od 50-60 evra pa naviše.

U jednom kompleksu apartmana noćenje košta 10 evra, a kako navodi vlasnik, izdaje samo jednokrevetne sobe. Mala dvokrevetna soba sa bračnim krevetom se može naći za 25 evra, a za tri evra više i ceo apartman – spavaća soba, dnevni boravak, kuhinja i kupatilo, a doručak se dobija besplatno.

Za 30 evra za noć se može iznajmiti porodični studio. Sastoji se od 3 kreveta za jednu osobu i velikog bračnog kreveta. Nešto moderniji i opremljeniji smeštaj košta 40 evra.

Izvor: espreso.co.rs