Smenjena 4 direktora u EPS-u zbog propusta u radu: Njihove greške dovele su do zastoja rada blokova TENT-a

Nakon analize događaja koji su doveli do zastoja rada blokova u TENT-u u noći između subote i nedelje, Milorad Grčić, v.d. direktora „Elektroprivrede Srbije“, doneo je odluku o smeni odgovornih u lancu proizvodnje uglja i električne energije, saopštio je EPS.

Zbog propusta u radu biće smenjeni Dejan Jevtić, izvršni direktor za proizvodnju uglja, Milan Mišković, direktor proizvodnje uglja u RB „Kolubara“, Savo Bezmarević, izvršni direktor za proizvodnju energije i Goran Lukić, direktor proizvodnje energije u ogranku TENT.

Do problema je došlo na više nivoa. U „Kolubari“ je u vagone utovaren ugalj lošijeg kvaliteta koji se tokom transporta natopio vlažnim snegom i zamrznuo. Takav ugalj nije smeo da se koristi u blokovima termoelektrana, navodi se u saopštenju.

Ove greške dovele su do zastoja u radu blokova i grejanja Obrenovca, a Milorad Grčić ističe da je odgovornost za rad celog sistema na njemu, ali i da neposredni rukovodioci moraju da snose odgovornost za svoje greške u radu. Grčić se zahvalio radnicima koji rade na ispravljanju ovih propusta i podizanju proizvodnje.

Izvor: rs.n1info.com