Siniša Mali govoreći o 100 evra za prosidbu odao jedan važan detalj jednokratne pomoći

Siniša Mali, ministar finansija, govoreći o isplatama jednokratne pomoći države u visini od 100 evra mladima od 16 do 29 godina obelodanio je i jedan poseban detalj.

Naime, Mali je hteo da podeli jedan komentar koji je dobio u vezi sa 100 evra pomoći, a to je da je jedan momak napisao kako će tim novcem veriti devojku.

„Uključili smo i mlade, jer želimo da pokažemo koliko o njima brinemo, koliko su važni i da i na njih prebacimo dozu optimizma. Reakcije građana veoma su pozitivne, a komentari mladih su sjajni. Na mom instagram profilu dajemo odgovore na pitanja povodom isplate nove pomoći od 100 evra. Tu smo imali sjajne komentare, gde je jedan momak rekao da će taj novac iskoristiti da zaprosi devojku“, kaže ministar.

Mali je istakao da je to ekonomska mera, novac će biti potrošen u državi, kroz naplatu PDV-a biće delimično vraćen nazad.

„Koliko su mere pomoći opravdane pokazano je i prošle i 2020. godine. Dakle, dali smo ogromnu podršku građanima, a kada pogledate rezultat, po fleš proceni, prošle godine imamo rast od 7,5 odsto. Uz rezultat iz 2020. godine, za dve godine stopa rasta je 6,5 odsto, što znači da imamo najbolji rezultat u Evropi. Samo Irska je ispred nas, ali ona je zbog specifične ekonomije neuporediva“, istakao je ministar finansija.

Podestimo, prijava za novčanu pomoć od 100 evra počinje 15. i trajaće do 30. januara.

Izvor: kurir.rs