Sin Laneta Gutovića opasan je frajer: Spasao je život ženi koju je udario autobus – Završio težak fakultet (FOTO)

Proslavljeni glumac Lane Gutović iza sebe je ostavio pravo bogatstvo: četvoro dece, ćerke Milicu i Nevenu, kao i sinove Janka i Spasoja. Spasoje Gutović je zajedno sa bratom i sestrom primio na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta „Dobričin prsten“, koji je posthumno dodeljen njihovom slavnom ocu.

Spasoje je završio je Arhitekturu i radi u struci. On je takođe pripadnik Gorske službe spasavanja Srbije, a sa svojim kolegama zaslužan je za mnoge hrabre podvige.

Spasoje se svojevremeno našao u situaciji da da prvu pomoć ženi na koju je, dok je hodala trotoarom na Trošarini, naleteo automobil u punoj brzini. Njegova odvažnost joj je tada spasila život, a Spasoje je jednom prilikom ispričao detalje spašavanja:

„U Gorskoj službi smo naučeni da, ako nema lekara u blizini, preuzimamo komandu i dajemo zadatke. Dok sam počeo da vršim brzi „trauma pregled“ dao sam zadatak jednom od posmatrača da pozove Hitnu pomoć, drugom da ode do obližnje apoteke po gaze, a trećem da mi pomogne u skidanju jakne. Ipak je decembar, ne mogu se preko debele odeće videti sve povrede. Žena počinje da se guši usled krvarenja koje se pojavilo u ustima i tada je okrećem u bočni „koma položaj“, što se kasnije ispostavlja kao ključni trenutak jer bi se ugušila“, objasnio je sin Milana Gutovića za „Informer“, pa dodao:

„Probudila se posle petnaestak dana, imala je nekoliko operacija i ta saobraćajna nesreća joj je ostavila trajne posledice. Najveće zasluge pripadaju hirurgu Marku Todoroviću, koji je vodio njen oporavak. Njen suprug je sa mnom stupio u kontakt, a kasnije i ona sama, da bi mi zahvalili. Postali smo prijatelji i svakog 9. decembra slavimo njen drugi rođendan“, poručio je sin legendarnog glumca.

Izvor: blic.rs