Silvija Đogani dala detetu od 10 godina da vozi auto – Okanović zatražio reakciju Centra za socijalni rad, policije i tužilaštva

Silvija Đogani, ćerka Đoleta i Slađe Đogani, šokirala je javnost novom objavom. Ona je ćerki koja ima samo deset godina dozvolila da potpuno sama upravlja automobilom.

Devojčica je sedela sama za volanom, držeći volan sa obe ruke, a sve vreme bila je fokusirana na put ispred sebe.

„Prva vožnja“, napisala je Silvija u opisu videa i izazvala oštre reakcije javnosti. Povodom ovog ispada, oglasio se i Damir Okanović, predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja, rekavši sledeće:

„Neophodna je reakcija Centra za socijalni rad, kao i tužilaštva i policije“, kratko i izričito je poručio Okanović.

Povodom snimka koji je razbesneo javnost i svog poteza da ćerki od 10 godina dopusti da vozi, oglasila se Silvija:

„Moja ćerka nije vozila po ulici. U pitanju je naš plac u Surčinu, koji gleda na ulicu, pa je samim tim delovalo kao da ona vozi po ulici. Nisam luda da ugrožavam svoje dete i druge ljude. Ona je izrazila želju da vozi automobil, a ja kao majka ne dopuštam da ima strahove. Smatram da to nije ništa strašno što smo joj dali da vozi. Sve vreme sam ja bila uz nju, tačnije pored nje. Pre toga smo ceo dan probale da dajemo gas, kočimo… Celu situaciju sam snimila, jer sam smatrala da je to jedna sposobnost koju moja ćerka ima i da je to lepo“, pravdala se Silvija, a na pitanje da li je mogla da ugrozi sebe i dete, odgovorila je u svom maniru.

„Obezbedila sam sve uslove da ne krene po zlu. Ne postoji plašljivija majka nego što sam ja. Ne dam joj ništa, ne ide sama ni do prodavnice. Brinem se o njoj savršeno. Ponavljam, ceo dan smo vežbale i znala sam da će dobro voziti. Drugih automobila nije bilo na tom placu“, objasnila je Silvija.

Izvor: telegraf.rs