Selektor Brazila objasnio šta je Orlovima nedostajalo da dođu do pobede: „Srbi, bili ste dobri, ali morate tako do kraja meča“

Selektor brazilske reprezentacije Tite komentarisao je trijumf nad Srbijom (2:0) na Mundijalu u Kataru 2022.

Rišarlison je sa 2 gola pobedio Orlove i pokazao razliku u klasi u korist Brazila, projektovanog za prvog favorita celog turnira.

Međutim, utisak je da je Srbija morala da pokaže jači otpor, a Tite je na pitanje Sportala na konferenciji za medije imao spreman odgovor.

– Srbija je bila vrlo dobra i brza u prvom poluvremenu, ali ovde morate da zadržite taj ritam tokom cele utakmice. Prvo poluvreme je završeno vrlo brzo, uspeli smo da ih zaustavimo, igrali su prilično agresivno u prvom poluvremenu. Vi ste pobedili Portugal, sjajan tim, ali smo uspeli smo vas iskontrolišemo u oba poluvremena. Promenili smo agresiju u drugom delu i uspeli da pobedimo. Srbija je bila pod velikim pritiskom u drugom poluvremenu i nije bilo lako da se izbori sa tim – objasnio je Tite.

Problem Brazilcima je napravila povreda Nejmara. Tite je otkrio da je igrao 11 minuta sa povredom.

– Šok koji je imao zbog takve povrede od strane srpskog igrača, moramo da sačekamo 24 sata da bismo imali bolju procenu situacije, još nismo zakazali magnetnu rezonancu, ne možemo da dajemo prerane komentare. Nejmar je osetio bol i tokom čitave utakmice ga je osećao, ali je odlučio da ostane na terenu i izvanredno je što je ostao na terenu i uprkos tom bolu, ostao je na terenu i posle 11 minuta nakon povrede, kada posle nije mogao više da nastavi.

Tite uverava da prva zvezda Brazila neće preskočiti naredne mečeve protiv Švajcarske i Kameruna.

– Sigurni smo da će Nejmar nastaviti da igra na Svetskom prvenstvu. Da li vam se dopada početak meča, da li mislite da treba nešto promeniti? Mislim da smo mogli da damo dva gola sa tom taktikom, jedina razlika je što smo uveli Paketu i mislim da je taj model isti kao i kada smo dali dva gola, mislim da možemo da napravimo neke korekcije, ali verujem da ćemo se držati istog stila. Videli smo vas kako slavite i kada idete do svog tima da proslavite, zašto ste otišli tamo do svog tima? Ponekad osećanja ne mogu da se objasne, to je timski rad, oni koji rade sa mnom toliko godina, znaju koliko se rada ulaže u to, koliko rade fizioterapeuti i doktori da igrači budu dobri, to je nešto što se spontano dogodilo, hteo sam da podelim sreću sa svojim timom – zaključio je selektor Brazila.

Izvor: sportal.blic.rs