Sandra je rođena sestra Dijane Đoković: Često se mogu videti zajedno, a njen suprug je poznati trener

O porodici Đoković se mnogo piše i priča, pa je javnost dobrim delom upoznata sa njihovim aktivnostima. Ipak, obzirom da u porodici ima dosta zvučnih imena, kod njih važi prećutan dogovor da se u javnosti ne priča o familijarnim odnosima.

Tako, malo ko zna da je Dijanina sestra Sandra udata za Zorana Terzića, selektora ženske odbojkaške reprezentacije, koga je „Evropska odbojkaška konfederacija“ proglasila za najboljeg u 2021-oj godini.

Zoran Terzić takođe privatni život ne spominje u intervjuima, pa se malo zna i o njegovom braku. I Dijana retko spominje sestru Sandru, ali koliko su bliske svedoči i činjenica da se često mogu videti zajedno. Iako je Sandra nešto mlađa od sestre, neverovatno je koliko liče.

Njihovi roditelji Zdenko i Elizabeta rodom su iz Vinkovaca, ali su se, budući da su radili u Vojsci, često selili, pa su na kraju stigli u Beograd.

„Mama je bila medicinska sestra, a tata farmaceut, što se očekivalo i od mene. Vaspitavana sam u duhu vojničke discipline, znao se red i to sam pokušavala da prenesem na svoju decu. Nije bilo šanse da, kada mi tata nešto stavi u tanjir, ustanem dok to ne pojedem. Uvek je bio strpljiv, i dan-danas je takav“, prisetila se Dijana kako su sestra i ona vaspitavane i napomenula da je njihov tata bio očajan što nije završila farmaciju.

„Srećom, sestra Sandra ga je nasledila“, otkrila je Dijana Đoković jednom prilikom.

Izvor: story.rs