„Samo sam htela da se sazna istina“: Gordana na otkrivanju spomenika Tomi spomenula prevaru oko filma

Spomenik Tomi Zdravkoviću svečano je otkriven danas u Skadarlliji u 12 časova. Veliki broj poštovalaca Tominog lika i dela došli su na otkrivanje biste. Naravno, tu je bila i Tomina porodica, i prijatelji, supruga Gordana i ćerka Žaklina.

Obe su plakale u trenutku kada je spomenik otkriven. Goca nije mogla da izdrži pa se udaljila do zida i jecala, a gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prišao joj je da je uteši.

Nakon što se malo smirila, Goca je otkrila da je za nju ovo emotivan dan.

„Ovo je stvarno jedan dan najbolji za mene. Ovo što je danas bilo, to je strašno, ostala sam bez reči“, započela je Goca i rekla kako se osećala kada je ugledala spomenik pokojnog supruga.

„Prvi put sam sada videla spomenik. Kao da sam se srela ponovo sa njim. On je tu uvek sa mnom, ali ovo je poseban trrenutak. Urađen je super, svaka čast ovoj vajarki. Ovo ne može da se bolje da uradi. Onaj u Leskovcu nije loš, ni onaj u Pečenjevcu, ali ovo je nešto fantastično“, rekla je Tomina udovica.

Vrlo joj je bitno i mesto gde je postavljen spomenik.

„Posebno mi je drago što je na mestu u Skadarliji. To je bila druga kuća moga muža. Vratio se kući na neki način“, kaže Gordana.

Poslednjih dana Tomina udovica ima i briga, kada je otkrila da ju je navodno Bane Obradović prevario i da je on uzeo sve što ima veze sa Tomom. Na godišnjem pomenu svog supruga istakla je i da je ona kriva jer ugovor nije pročitala, a danas nije htela da govori na tu temu:

„Znate šta, danas uopšte ne želim da pričam o tome, ovo je danas nešto posebno i ne želim da se naruši ova atmosfera. Ja ono što sam rekla, rekla sam i uopšte ne želim da se ponavljam. Ja sam samo htela da se sazna istina i to je to“, kratko je rekla Tomina udovica.

Na pitanje da li će preduzeti neke pravne korake, kao i da li joj se nakon njene izjave javio neko, takođe je bila kratka:

„Ne znam, videćemo šta će biti. Niko mi se nije javio posle toga“, rekla je Gordana Zdravković.

Izvor: telegraf.rs