Ronaldo se obratio Nejmaru zbog Srba i teške povrede: „Slave što si se povredio? Kakav je ovo svet?“

Fudbalski svet danima spekuliše da li će se Nejmar oporaviti posle povrede u meču sa Srbijom.

Brazil je trijumfovao protiv reprezentacije Srbije u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kataru sa 2:0. Međutim, Nejmar je imao težak pad, povredio se a po svemu sudeći će morati da propusti barem grupnu fazu takmičenja.

Na ovu temu oglasio i jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Brazilac Ronaldo de Lima. On se Nejmaru obratio u otvorenoj poruci na Instagramu.

– Nisam mogao drugačije da započnem ovo otvoreno pismo: super si, Nejmare! Gigant!

Siguran sam da ti se većina Brazilaca, poput mene, divi i da te voli. Tvoj talenat te je, inače, odveo toliko daleko, tako visoko, da te ljubavi i divljenja ima u svakom kutku sveta. I iz tog razloga, zbog toga što si stigao tamo gde jesi, zbog uspeha koji si postigao, mora da se nosiš sa toliko zavisti i zla.

Na nivou proslavljanja povrede zvezde poput tebe, sa pričom poput tvoje. dokle smo stigli? Kakav je ovo svet? Kakvu poruku prenosimo našim mladima? Uvek će biti ljudi koji navijaju protiv toga, ali je tužno videti društvo na putu banalizovanja netolerancije, normalizacije govora mržnje.

Upravo protiv ovog verbalnog nasilja sa razornom snagom danas pišem: vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje činiš na terenu i van njega mnogo je veće od zavisti prema tebi.

Ne zaboravi ni na trenutak putovanje koje te je učinilo svetskim fudbalskim idolom. Brazil te voli! Pravim navijačima potrebni su tvoji golovi, driblinzi, smelost i radost!

Ne veličajte kukavice i zavidnike. Proslavite ljubav koja dolazi iz većine vaše zemlje. Vratićeš se i neka se sva mržnja pretvori u gorivo – poručuje Ronaldo.

Izvor: kurir.rs