„Rekli su mi da mi je ostalo 6 meseci, četvrti stepen metastaze“: Potresna ispovest teško bolesne srpske pevačice

Pevačica Harijeta Simić (40), koju publika zna kao Harinu, poslednje dve godine prolazi kroz jako težak period. Njeno zdravlje je ozbiljno narušeno pa je, nakon što je saznala da ima rak dojke, stigla još jedna strašna vest, da je bolest metastazirala.

U bolnoj ispovesti za Telegraf ona je ispričala kroz kakve muke prolazi tokom lečenja koje se trenutno vodi u Smederevu.

„Pre dve godine sam saznala da imam rak dojke, a kako je već bilo kasno, odstranili su mi obe dojke. Išla sam na hemoterapije… Dva meseca kasnije su rekli da sam se izlečila. Ipak, kasnije su uočili promenu na limfnim žlezdama. Išla sam na kontrolu i biopsiju, bilo je kancerogeno“, počela je pevačica dok je novinarima na uvid pokazivala dokumentaciju.

I taj problem je rešila operacijom, ali ni tu nije bio kraj jer se bolest nažalost proširila.

„31. okt prošle godine sam bila na operaciji, onda sam imala upalu pluća. Primila sam 14 penicilina, 10 gentamicina, hemomicin. Na kraju sam završila kod grudnog doktora, puna su mi pluća… metastaze su sa vrata prešle na pluća“, kroz suze priča Harijeta i moli za pomoć dobre ljude i one koji su u situaciji da to učine.

„Pijem morfijum, ali i tu je problem jer ne mogu da ga kupim u apoteci jer je narkotik. U jako sam teškoj situaciji. Kad bi neko znao, čuo za moj slučaj, možda bi mogao da pomogne. U bilo kom pogledu. Imala sam rak dojke, ali hajde, dosta ljudi se od toga spasi. Međutim, sada sam četvrti stepen metastaze. Rekli su mi u jednom momentu da imam još šest meseci života. Pila sam petrolej, kanabis ulje, sve što sam čula, ja sam pila da mi pomogne“, završava priču pevačica.

Izvor: telegraf.rs