Priča o porodici sa četvoro dece koje je gazda izbacio iz stana na ulicu dobija epilog – građani rone suze zbog preokreta

Porodica Ćirić se seli iz Surčina u Grocku. Za njih je pronađena kuća od sto kvadrata u Kaluđerici, a oni su juče kod notara potpisali i ugovor. Ovo je epilog trenutaka koje su proživljavali Kristijana, koja je u 5. mesecu trudnoće, njen muž i četvoro male dece nakon što ih je stanodavac izbacio iz stana. Prvu noć su morali da spavaju u kolima u Bojčinskoj šumi…

Pevačica Marija Šerifović je ponudila svoju pomoć, a reagovala je i opština Grocka.

Nevena Šarić, odbornica SO Grocka, kaže da su u toku finalne pripreme za preseljenje Ćirića na njihovu opštinu.

– Opština Grocka spremna je da prihvati ovu mladu porodicu sa dečicom. Našli smo im kuću, u blizini će imati vrtić, školu, market. Opština će im platiti četiri kirije. Posle će plaćati sami, ali je njihova molba bila da troškovi ne budu veći od 200 evra, pa smo se u to uklopili – kaže Šarićeva:

– Kupujemo im novu peć na drva. Kristijana je izrazila želju da ima i plotnu da može da kuva na njemu. Obezbedićemo i drva za zimu. Majka je rekla da im nedostaju tri dečja krevetića, pa ćemo i to kupiti. Čekamo da oni spakuju svoje stvari da bismo organizovali kombi za selidbe. Taj dan ćemo ugrejati kuću da bi im bilo lepo toplo kada dođu. Kristijana je rekla da su potpisali ugovor sa stanodavcem na tri meseca.

– Jedva čekamo da se preselimo u novi dom! Deca su ushićena, imaće dosta prostora za igru, kutak da se radi domaći. Videli su slike kuće, znaju da je velika, njima to baš znači. Tu ćemo prezimiti i praviti planove za dalje. Ovih dana bi trebalo da se spakujemo i preselimo. Stanodavci će živeti iznad nas i jedva čekam da ih za nekoliko meseci upitam da li smo problematični kako smo bili navodno čoveku koji nas je bez razloga izbacio na ulicu i nije hteo ni da sačeka proleće.

Izvor: kurir.rs