Posao koji cveta u aprilu: Sve je popularniji u Srbiji – Bratislav iz Čačka popunio termine danima unapred

Iako su vulkanizeri bili vredni i popunili termine za menjanje zimskih prolećnim gumama danima unapred, najavljene vremenske neprilike ipak su poremetile vozače. Čačani su odlučili da sačekaju još nekoliko dana kako ih na putevima ne bi iznenadili susnežica i sneg najavljeni za prve dane aprila.

„Prošle godine u ovo vreme uveliko smo radili zakazivanja i rezervacije. Kasni nam sezona, u ovo vreme naša radionica bila je puna ko oko, zakazivalo se i po mesec dana unapred. Sada nema posla kao što se očekivao u aprilu mesecu, jer u pojedinim mestima još ima snega, a ni nagoveštaja o lepom vrenu. Vozači još uvek nisu sigurni da li je vreme pravo za zamenu obuće na mezimcima“, kaže vulkanizer Bratislav Milenković iz Čačka.

On ističe da uprkos cenama na tržištu, cenovnik pneumatika beleži minimalan rast, svega oko 10 odsto.

„Vozač koji dodje kod nas dobija komplet uslugu, od montaže i demontaže, do krpljenja i balansiranja, cena po gumi je 500 dinara. Ukoliko kupi kod nas pneumatike za sezonu, uslugu stavljanja guma dobija gratis“, objašnjava Bratislav.

U ovom servisu su došli na ideju i da olakšaju svima onima koji nemaju gde da skladište gume koje skinu sa svog automobila u dato doba godine i otvorili svojevrsni, kako su ga nazvali, „hotel za gume“, sa kapacitetom od 300 pneumatika, a planiraju i proširenje.

„Ljudi žive u stanovima, nemaju garaže i podrume a pneumatici su izrazito gabaritni. Stoga je jako važno gde će da ih odlože. U ovaj „hotel“ oni donesu gume letnje u novembru, a zatim i zimske tamo nekad u aprilu i nemaju brige. Ukoliko gume imaju felne onda je čuvanje 2.000 dinara za njihovom mezimca, a ako su bez felni onda 1500″, objašnjava njegov kolega Đorđe.

Izvor: kurir.rs