Penzioner tražio ženu preko oglasa, pa ga nasamarili: Ostao i bez para i bez žene – Sada se plaši kad zazvoni telefon

Muškarci koji zbog usamljenosti posegnu za davanjem oglasa da bi našli sebi ženu često postaju žrtve prevaranata, češće prevarantkinja.

Neverovatan je broj žena koje pokušavaju da prevare mladoženje iz oglasa. Starije mladoženje za njih su lak plen. To se dogodilo starcu koji je svoju priču ispričao za Telegraf, čije ime neće biti objavljeno zbog emotivnih i zdravstvenih problema koje je nakon prevare imao. On je udovac, u kasnim sedamdesetim godinama, a sa željom da starost ne provede sam. Nije bogat, živi od penzije od oko 20.000 dinara.

„Nakon mog oglasa pozvala me telefonom žena koja mi je rekla da živi na oko 200 kilometara od mesta gde ja živim i zamolila me da joj uplatim 5.000 dinara, da bi imala za prevoz do mog grada i da plati prenoćište. Zvučala je fino, kulturno, smireno. Uplatio sam joj novac, dogovorili smo mesto susreta, u centru grada ispred poznatog hotela. Čekao sam je dva sata. Nije došla. Sramota me je što sam ovako mator nasamaren, ali sam to krio od svih i ćutao“, započinje svoju ispovest nasamareni starac.

Posle pet dana pozvao ga je muškarac koji se predstavio kao policajac, punim imenom i prezimenom, izmišljenim, naravno.

„Rekao mi je da treba na račun te žene koja me je ranije zvala da uplatim još 12.600 dinara. Tvrdio je da je žena navodno došla u grad, pa se prijavila u hotel i tamo bila četiri dana, čekajući da ja dođem. Rekoh tom muškarcu da sam ja čekao, ali da ona nije došla i da neću da uplatim pare“, priča penzioner.

Agoniji skromnog starca ovde nije kraj. Muškarac koji ga je pozvao zapretio mu je da će mu od penzije biti „skinuto“ tih 12.600 dinara, jer je žena prijavila slučaj policiji.

„On mi je rekao da je bolje da sam platim nego da mi stopiraju penziju. Danima sam u šoku, pritisak mi je otišao na 200 i plašim se kad mi pozvoni telefon“, očajan je deka koji je samo hteo da ne ostari sam. Ni najbliži nisu uspeli da smire starca i objasne mu da muškarac koji je ga je pozvao nije policajac, da policija ne bi tako postupala ni da je sve istina i da žena nije ni dolazila, ukratko – da je sve prevara.

Izvor: telegraf.rs