„Ovo nije poslednji pozdrav, jer se mi od brata junaka ne opraštamo“: Dirljive reči u čituljama za Stefana ubijenog u Banjskoj

Trojica Srba nastradalih u Banjskoj na Kosovu i Metohiji biće sahranjeni danas. Stefan Nedeljković biće sahranjen u Vrnjačkoj Banji, dok će Igor Milenković biti sahranjen u selu Graničane kod Leposavića. Bojan Mijailović takođe će danas biti ispraćen na večni počinak na gradskom groblju u Leposaviću.

„Dani puni tuge ne mogu izbrisati uspomene i sećanje na tebe. Ostala je tvoja dobrota, najveće srce i ljubav koju si nam pružio. S velikim ponosom čuvaćemo sećanje na tebe“, piše u čitulji porodice Stefana Nedeljkovića.

„Brate naš, ti nisi pravio hiljade koraka u grudima, već jedan. Samo jedan izvan sebe koji te je odneo od nas u večnost. Koračaj u večnosti i pronađi… Anđeli s tobom, a ti u našim srcima“, između ostalog je navedeno u čitulji koju su za Stefana dali prijatelji.

„Ovo nije poslednji pozdrav, jer se mi od brata junaka ne opraštamo, ovo je krik koji izaziva bol zbog izgubljenog brata. Primer si nam svima, svojom misijom, delom, životom! Vole te tvoja braća“, piše u jednoj od čitulja.

Porodice ubijenih Srba tela svojih najmilijih dobile su juče, nešto posle dva sata, pet dana nakon njihove smrti, a primopredaji tela prisustvovali su i advokati porodica.

Izvor: espreso.co.rs