Ovako u fabrikama „pumpaju“ meso da bi bilo teže i ukusnije: Snimak posle koga ćete dobro razmisliti pre kupovine

Društvenim mrežama širi se video snimak na kom je prikazano kako se tretira šnicla u fabrikama pre nego što dođe do rafova u marketima i mesarama. Pomenuti snimak možete pogledati OVDE, a kako se navodi, to je normalna procedura u fabrikama.

„Ubrizgavanje mesa. Ako ovo ranije niste videli, ovo je normalna procedura koju sprovode objekti za preradu hrane. Ono što se ubrizgava je rasol koji može imati aditive itd… Dodaje ukus i sočnost krajnjem proizvodu“, stoji u opisu snimka, a komentari ne prestaju da se nižu:

„Po mom mišljenju, ovo je samo još jedan dokaz zašto bi trebalo da kupujete od lokalaca. Bog zna šta je u ovim aditivima. Više bih voleo da mi hrana bude sveža bez ikakvih dodataka. Ne hvala!“, napisao je jedan korisnik društvene mreže.

Mnogi su u komentarima pisali kako im je sada jasno zašto im se šnicla prepolovi kada je spreme.

„Kupiš 1 kg, a zapravo dobiješ 200 grama“, „Prodaju litar vode po ceni kilograma mesa“, „Ovo bi trebalo da bude protiv zakonito“, samo su neki od komentara ozlojeđenih kupaca.

Pojedini radnici iz fabrika za preradu mesa su podelili svoja iskustva.

„Radio sam u fabrici za preradu ćuretine ranih 90-ih. Ovo je realnost i tužno je što mnogi ljudi to ne znaju. Ne samo da u meso ubacuju aditive i konzervanse, već i naduvavaju težinu i tako veštački podižu cenu na osnovu težine vode“, ispričao je bivši radnik iz ove branše.

Izvor: nova.rs