Ovako nešto još niste čuli: Ispovest mlade zapanjila sve – postavila uslov ocu i maćehi za dolazak na svadbu

Iako su venčanja prilike kojima se svima radujemo, neretko se dešavaju svađe i nepredvidive situacije koje mnogi prepričavaju i godinama kasnije. Izbor gostiju je jedna od stavki koje se nalaze u vrhu potencijalnih problema, posebno kada je porodica u pitanju.

Obrazloženje jedne mlade izazvalo je opštu buru na društvenim mrežama. Ona je podelila svoje iskustvo, pitajući korisnike da li je preterala u svojim stavovima.

Mlada je objasnila da je supruga njenog oca pozvana na venčanje, ali samo ako se pridržava strogih pravila oblačenja i ukoliko se ne slika na svadbi.

“Moji roditelji nikada nisu bili srećni. Mislim da su se samo venčali jer su mislili da tako treba, a nije im palo na pamet da nisu kompatibilni. Moj tata je tokom odrastanja uvek izgledao depresivno. Bio je dobar tata, ali se uvek činilo da je stvarno tužan. Tražio je od moje mame da se razvede više puta, ali ona nije želela.”, napisala je mlada i dodala:

“Nije htela da se razvede zbog onoga što bi ljudi pričali. Smatrala je da je to sramota i nije želela da se o njenoj porodici govori u negativnom kontekstu. Kada je moja mlađa sestra napunila 18 godina, tata je odlučio da nas napusti zbog druge žene. Mama je skrhana i ponižena. Bila je klasična priča: ona 15 godina mlađa, a moj otac bogat”, objasnila je devojka.

Mlada je objasnila zašto joj nova žena njenog oca nije simpatična.

“Iskreno, nekako je mrzim samo zato što je druga žena i zato što je moja mama bila u takvom stanju. S druge strane, moj tata je tako srećan sa njom, pa pokušavam da mu oprostim. Prošlo je 6 godina, u braku su i znam da će ona biti tu na duže staze”, napisala je devojka.

Potom je objasnila zašto je postavila uslov ocu.

“Trudim se da imam razumevanja, pa je pozvana, ali ne sme da bude na slikama. Moja mama je očajnički ne želi tamo. Plakala je i krivila me. Moja mama nema toliko samopouzdanja jer nije zadovoljna svojim telom. Rekla sam tati da bi njegova žena mogla da dođe ako nosi običnu haljinu, takvu da apsolutno ne privlači pažnju i pretpostavljam, da je učini manje lepom, da se moja mama ne oseća tužno”, pisalo je u objavi ove devojke koja je nastavila:

“Moj tata je rekao da sam mnogo nepravedna, jer na taj način ne razmišljam o njegovim osećanjima. Ja smatram da je to moje venčanje i da sam ljubazna što sam joj uopšte dozvolila da dođe, kao i da postoji još mnogo svečanih prilika na kojima ona može da se pokaže i gde mogu da rade šta požele”, objasnila je ona.

Ova objava naišla je na mnoštvo komentara, a korisnici su pokrenuli opštu raspravu. Dok jedni smatraju da su njeni zahtevi potpuno opravdani, drugi misle da je preterala.

“Problemi vaše majke su njeni, potrebna joj je terapija”, “Vaša majka ga je činila nesrećnim i održavala takav odnos iz sebičnih razloga”, “Vaš otac i njegova žena ne bi trebalo da plaćaju cenu”, “Otac treba da ispoštuje ono što tražiš, to je najmanje što može da učini”, “Misliš na svoju majku i to je lepo”, “Tata vas je ostavio, u pravu si za sve”, glasili su samo neki od komentara.

Izvor: intromagazin.rs