Ovaj deo Beograda je sve atraktivniji kupcima: Kvadrat kuće ide do 1.300 evra

Listajući sajtove za oglašavanje nekretnina, primećujemo da su cene kuća u Batajnici naglo skočile, te se kreću u rangu od 500-600 do 1.300 evra po kvadratu.

Treba pomenuti da su cene prosečnih kuća, posebno u perifernim delovima grada, u odnosu na stanove istog ranga – osetno niže.

Naselja udaljena od centra Beograda godinama nisu imala dobru reputaciju, i to ne samo zbog daljine. Mada, kako se naša prestonica širi, tako i njene ivice bivaju atraktivnije, jer je kupaca sve više.

U Batajnici ima dosta toga da se radi, što su potvrdili i nadležni, a osnovni problem je kanalizacija, koja je „simbol“ urbanog, uređenog kvarta. Sa istim problem se susreće i Kaluđerica, koja isto tako godinama ima slabiju reputaciju u odnosu na neka takođe udaljena mesta.

Ono što je meštanima Batajnice svakako bilo primarno jeste izlaz na auto-put, a zatim i uređenje Batajničkog bulevara, što bi dodatno moglo doprineti popularnosti ovog mesta.

Do tada, vlasnici nekretnina svakako podižu cene. Traže se i zemljišta u ovom delu grada, jer je gradski prevoz koliko-toliko funkcionalan, a automobilom se stiže „očas posla“ do Novog Beograda.

To bi takođe mogao biti jedan od razloga zašto skaču cene nekretnina u Batajnici, prateći tako trend i ostalih mesta – ne samo u glavnom gradu, već širom Srbije.

Trenutno se nadomak centra Batajnice prodaje uknjižena kuća od 100 m2, na oko 20 ari placa, za 130.000 evra. U oglasu piše da se plac nalazi u zoni stambene gradnje, komercijalne i privredne delatnosti, te da postoje gradska voda i dva strujomera.

Izvor: telegraf.rs