On je bio prvi suprug naše poznate glumice: Volela je Gagu, a slavni režiser je voleo nju i nikada je nije preboleo

Poznata glumica Milena Dravić i Dragan Gaga Nikolić jedan su od omiljenih poznstih parova u bivšoj Jugolaviji. Bili su u braku 45 godina, a glumica je pre Gage imala još dva braka.

Puriša Đorđević čuveni režiser je nikada nije preboleo.

Vest da je on preminuo juče odjeknula je u medijima, a iza sebe je ostavio kultna ostvarenja, a neka od njih su „Jutro“, „San“, „Podne“.

– Milena i ja smo se venčali 1960. godine u mojoj kući u Čačku, i to u kuhinji. Nismo imali ni sliku sa venčanja, bili smo beda i sirotinja, , nismo imali stan u Beogradu. Bili smo kratko u braku, godinu dana, ali je Milena bila i ostala moja najveća ljubav. I druge žene su me ostavljale koje sam voleo jer su smatrale da sam suviše zaljubljen u film da bih bio zaljubljen u njih. Što je i istina, film je bio i ostao moja njaveća i najdublja strast. Primetio sam da joj smetam i da nisam čovek za nju , pa smo se prijateljski razveli, ispričao je jednom prilikom Puriša.

– Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Često sam u prolazu viđao ženu koja me je ostavila 1980. Jel verujete da se od tada još nisam opametio? Od svih žena koje sam poznavao i koje sam voleo, još uvek jedino i najviše volim Milenu Dravić – rekao je tada ovaj kultni reditelj.

Izvor: hellomagazin.rs