Odmah proverite svoje novčanike: Ako imate ove kovanice obogatićete se – Jedan novčić vredi 4.000 evra

Tri vrste kovanica od dva evra popularne su među kolekcionarima, a reč je o novčićima koji dolaze iz ovih država: Monaka, Andore, Vatikana i San Marina. Njegova vrednost je dosta veća, jer su proizvedeni u maloj količini.

Kako navodi austrijski portal, retki novčići se uvek nude na Ebay-u, a jedan muškarac želi da se „otarasi novčića od 2 evra za 149.500 evra“.

U pitanju je kovanica sa amblemom belgijskog kralja Alberta II koja ima grešku u utiskivanju.

Proverili smo ove navode, ali trenutno na sajtu pronalazimo samo onaj novčić sa likom belgijskog kralja koji se ceni 500 evra.

Najskuplji specijalan novčić je onaj iz 2007. godine povodom godišnjice smrti Grejs Keli. Postoji samo 20.001 primeraka, a vrednost kovanice procenjena je na oko 3.000 evra. Međutim, kako stvari stoje, na Ebay je ta cena i viša, dok na interentu postoje i informacije da vrednost kovanice sa likom Grejs Keli ide i do 4.495 evra.

Greške takođe čine novčiće vrednim. Oni mogu biti uzrokovani netačnostima na mestu utiskivanja, na primer greškama u materijalu ili prilikom štancanja, navodi „ankaeufer.com

Najčešće greške su: netačna ivica, netačan format, netačan natpis ili takozvana „pržena jaja“, gde je unutrašnja strana viša od spoljne ivice.

Ovakve greške se navodno prodaju na aukcijama za nekoliko hiljada evra.

Izvor: mondo.rs