Od petoro dece Rade Šerbedžije samo ćerka Vanja nije krenula njegovim stopama: Odlučila je da izabere drugu profesiju (FOTO)

Glumac Rade Šerbedžija ima veoma uspešnu karijeru iza sebe koju je gradio decenijama. Ali pored posla, on je uvek bio najponosniji na svoju ulogu privatnu ulogu supruga i roditelja petoro dece, četiri ćerke i jednog sina.

Iz prvog braka sa balerinom Ivankom Cerovac Rade ima sina Danila, koji je filmski producent. Njih dvojica su zajedno i sarađivali na filmu „Oslobođenje Skoplja“. Iz tog braka takođe ima i ćerku Luciju, koja važi za poznatu glumicu.

Nakon razvoda sa Ivankom Cerovac, Rade je započeo drugu vezu sa pozorišnom rediteljkom Lenkom Udovički, i dobio još troje dece, tri ćerke – Milica, Nina i Vanja.

Sva njegova deca su ljubitelji umetnosti, filma, režije, a samo je Vanja svoju sreću pronašla u drugačijem poslu.

– Vanja ima smisla za umetnost, ali ona se odlučila za neki drugi životni put. Studira u Beču i odličan je student, što je potpuno neobično kad je moja porodica u pitanju. Ona planira da završi pravo ili psihologiju – izjavio je Rade Šerbedžija jednom za hrvatske medije.

Vanja voli pravo i psihologiju i to je u potpunosti ispunjava, ali voli i sport. Njena sestra Milica Alma, najmlađa ćerka čuvenog glumca, je kantautorka i obožava muziku.

Nina Šerbedžija se od malena bavi glumom, a sa samo šesnaest godina je glumila u „Teatru Ulisses“ na Brionima u predstavi „Romeo i Julija 68“. Takodje ima dva filma „Cry of the Butterfly“ iz 2014. i „Welcome“ iz 2010. godine, a zajedno sa svojim ocem je snimila filma „Blossom“.

Izvor: glossy.espreso.co.rs