Novčani horoskop za decembar: Strelac troši nemilice na poklone, Jarac štedi za putovanje

Ovan

Mesec neće dobro, kao da konstantno gubite negde novac, a ne možete da procenite gde! Rasejani ste i zaboravni, pa je moguće da zagubite čak i veću svotu ili zaboravite da izmirite neki važan dug. Samo budite skoncentrisani, i izguraćete decembar bez većih gubitaka.

Bik

Ponašate se kao multimilioner. Volite praznike i da obradujete drage ljude, pa u prve tri nedelje meseca obilazite radnje i kupujete poklone za sve. Do 20. decembra ćete biti neoprezni s novcem, pa je moguće da ćete kraj meseca dočekati sa praznim džepovima.

Blizanci

Već izvestan period razmišljate o jednoj investiciji, i decembar je mesec kada ćete je realizovati. Oko 19. decembra Venera će biti retrogradna i doneće vam izmenu dinamike u odnosima i moći. Ako vas je neko iz okoline kočio kada je u pitanju trošenje novca, taj problem nestaće upravo sada.

Rak

Trošili ste malo više prethodnih meseci, pa bi u decembru trebalo da se pričuvate. Od 13. decembra počinje mnogo mirniji period što se tiče trošenja, više logike i razmišljanja, pa ćete tada odlučiti i da odložite karticu i više pazite na novac.

Lav

Izvestan je veći trošak u decembru, a tiče se ili automobila, ili životnog prostora. Taj izdatak smatrajte investicijom za celu 2 godinu. Najbolje je da to uradite već do 4. decembra, kada će biti pomračenje Sunca, jer je to savršen period za postavljanje temelja novih početaka.

Devica

Imaćete manje novca nego ranije ako ne uspete u sebi da „ugušite“ potrebu da sve kontrolišete. Kada nam stižu praznici, svi se trošimo na poklone za drage ljude, a vi ste osoba koja to sve želi da obavi unapred. Izgubićete novac tako, posebno do 15. decembra, čekajte rasprodaje i pametno trošite.

Vaga

Moraćete da pazite na troškove u decembru. Svota koju ste izdvojili da uštedite se polako „topi“, ali ne brinite, Vage, krajem meseca dobijate neočekivanu priliku da poboljšate svoje novčano stanje! To je možda novi posao, ili prilika za neko partnerstvo koje će vas oduševiti.

Škorpija

Imali ste veće izdatke u novembru, zbog čega u decembar ulazite pomalo oprezno. Ne brinite, tokom celog meseca novca će biti taman koliko bi trebalo, a oko 15. u mesecu je moguć i neočekivani dobitak.

Strelac

U decembru ćete se istrošiti na porodicu, prijatelje, čak i kolege! Tokom čitavog meseca ćete konstantno trošiti novac na sitnice, ukrase, poklone, a sledi vam i nekoliko rođendana, zbog čega ćete možda i preterati u želji da obradujete nekoga koga volite. Samo ne preterujte, Strelčevi, mora nešto da ostane i za vas!

Jarac

U jeku praznične euforije, vi štedite i spremate se da početkom 2022. potrošite veliku svotu novca na putovanje kakvo ste oduvek želeli. Bićete racionalni s novcem, a zvezde vam polovinom meseca predviđaju i novi dobitak koji će vas dodatno usmeriti ka cilju.

Vodolija

Bili ste pažljivi s novcem i red je da se počastite za praznike. Venera 19. decembra menja smer, donosi nove početke, tada je period da procenite šta je nešto što želite i što će vas učiniti zaista srećnim. Možda već krišom razmišljate o tome, a zvezde kažu da je period posle 19. u mesecu vreme za ostvarenje tog sna.

Ribe

Finansijska situacija je bolja nego ranije. Bićete stabilni tokom celog decembra, ali već polako pravite planove za narednu godinu. Planirate kupovinu stvari za kuću. Počnite da pravite spisak i raspitajte se kod ljudi koje znate, postoji način da bolje prođete jeftinije.

Izvor: mondo.rs