Neverovatan prizor u selu kod Požege: Iz zemlje šiklja ključala voda, jedna stvar začudila meštane – Svi se krste i ne mogu da veruju

Neobičan prizor iznenadio je meštane sela Visibaba kod Požege, kada su u šumi blizu svojih kuća primetili kako iz zemlje izbija mlaz ključale vode. Kada su izmerili njenu temperaturu, kako tvrde, pokazalo se da je ključala voda dostigla skoro 100 stepeni.

„Dve komšinice i ja smo šetale i kada smo bile u blizini šume videle smo kako sa jednog mesta kulja para i čule smo neobičan šištav zvuk. Kada smo prišle bliže, videle smo da iz zemlje izbija neobičan kljuk vode, koji iako je napolju bilo minus 10, topi sve okolo u prečniku od 50 metara“, ispričala je za RINU Milena Bulut Mateničarski. Ona dodaje da niko od meštana ne zna šta se događa, niti o čemu se radi. Mogli su do sad da čuju samo razne priče, ali niko nema pouzdanu informaciju.

„Svašta se priča, da je ovde nekad bila rimska vojska i njihova kupatila… Zvali smo i predsednika opštine i ljude od struke da ispitaju ovo i da nam kažu o čemu se rad“, kaže Milena.

I predsednik MZ Visibaba Milomir Obradović kaže da su svi zatečeni ovim neobičnom pojavom.

„Celo selo je na nogama, svi se krste i ne mogu da veruju svojim očima, a naš komšija mesar doneo je termometar i kad ga je spustio u rupu koja je duboka oko dva metra, izmerio je temperaturu od 98 stepeni, što je neverovatno.

Iz zemlje na svaka tri minuta izbija mlaz vrele vode. Zvali smo i neke geologe da ih pitamo o čemu se radi, a oni su nam kazali da je to ekstremno visoka temperatura vode, koja skoro da nigde ne postoji“, rekao je on.

Meštani već u šali licitiraju šta bi to moglo da bude. Jedni kažu da treba odmah da se gradi bazen, drugi da se podiže banja, a neki kažu da je cena zemlje nedaleko od ovog izvora odmah skočila za 300 evra po aru.

Izvor: espreso.co.rs