Nemanja već mesec dana spava na gumi u Pančevu: Sada je otkrio svoju životnu priču

Pre oko mesec dana u jednoj od glavnih pančevačkih ulica – Spoljnostarčevačkoj – pojavio se dvadesetpetogodišnji ćutljivi momak po imenu Nemanja Ristić, koji je zauzeo gumu nalik na veliki otoman i odatle se ne pomera ni danju ni noću, ni po kiši, ni po suncu.

To je ubrzo počelo da unosi nemir u okolini, ali kako se, prema rečima stanara, ubrzo ispostavilo, mladić nije navalentan i od komšija ništa ne traži, niti prosi. Pančevci su počeli da mu pomažu donoseći hranu, lekove, ćebad, jorgane, pa i najlon-džakove budući da je on proveo i nekoliko kišnih noći pod vedrim nebom, a pozive komšija da prenoći kod njih tokom lošeg vremena glatko je odbijao, piše portal 013 info iz Pančeva.

Iz razgovora sa njim može se zaključiti da je mladić dobroćudan, ali da očigledno ima neku teskobu, kao i da je veoma razborit i čak je u prvoj rečenici pokazao odličnu memoriju.

„Od 27. septembra 2017. pa do 22. marta 2021, živeo sam u Pančevu sa majkom i očuhom. U međuvremenu sam se zaposlio u jednoj firmi i radio godinu dana obezbeđenje objekata, za šta sam stekao licencu, a neko vreme bio sam u Pančevu, da bih potom bio prebačen na Dedinje. Na poslu mi je bilo dobro, ali sam u međuvremenu ostao bez smeštaja, nakon što sam napustio majku i očuha, zbog nesporazuma s njim. Prestao sam i da radim, iako još uvek nisam dobio otkaz. Otada sam ovde i niko mi nije pravio porbleme, a mnogi ljudi su zaista dobri prema meni. Što se tiče uslova, nisu neki, ali uspem nekako da odspavam, potom malo i prošetam. Ne znam šta ću dalje“, ispričao je Nemanja za portal 013 info.

Nemanja gotovo na svako pitanje odgovara sa „dobro mi je”, ali je očigledno da ga je u najmanju ruku zahvatila apatija i nije mu jasno šta će sa sobom.

I dok očuh nije želeo da priča o njemu, a do majke nije bilo moguće doći, bivši šef ima samo lepe reči za Nemanju, uz opasku da mu nije jasno zašto se mladiću sve to događa, ni zašto nije otvorio tekući račun, kako bi mogao da podigne zaostale plate, što još uvek može učiniti.

I komšije su pomagale na razne načine, počev od dostavljanja hrane do pokušaja da mu nađu smeštaj i posao. Pokušali su i da kontaktiraju sa nadležnim službama, ali je problem u tome što se ne zna ko je zapravo nadležan za Nemanjin slučaj.

Izvor: blic.rs