Nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater surovo spustio Džaku: „Čovek koji tvrdi da je vođa, a nije imao nikakvog uticaja…“

Fudbalska reprezentacija Švajcarske surovo je eliminisana sa Mundijala u Kataru nakon  poraza od Portugala (6:1), a taj susret navukao je nove probleme kapitenu švajcarske reprezentacije, Granitu Džaki.

Sep Blater, bivši predsednik FIFA u autorskom tekstu za jedan švajcarski medij napao je kapitena nacionalnog tima koji je Svetsko prvenstvo više obeležio skandalima i sramnim ponašanjem nego dobrim partijama.

Vezni fudbaler koji se tri puta sukobio sa reprezentativcima Srbije tokom meča grupne faze označen je kao glavni krivac u kolumni Blater. Sep je izgubio strpljenje za Džaku, koji je meč odigrao ispod svakih očekivanja, iako je nedavno najavljivao pohod na svetsku titulu.

„Kao u tenisu, reprezentacija Švajcarske je izgubila 6:1 od Portugala. Gde je bio Džaka? Čovek koji tvrdi da je vođa i najglasniji je, a nije imao nikakvog uticaja na igru u najvažnijem momentu“, napisao je Sep Blater.

Bivši funkcioner nije bio nimalo nežan prema kapitenu reprezentacije Švajcarske. Posebno se osvrnuo na nedavno datu izjavu, koja sada deluje kao pusto obećanje naciji.

„Šta ostaje? Švajcarska je ispunila cilj na Svetskom prvenstvu. Ne manje, ali definitivno ni više. Posle dve i po nedelje na Svetskom prvenstvu, najava Granita Džake ‘Želimo da budemo prvaci sveta“ zvuči kao pomalo izgubljena božićna želja. I moram da izmirim svoje kockarske dugove – pošaljite bocu vina u ‘Tagesancajger’ časnom uredniku“, piše Blater za „wil24“.

Izvor: mondo.rs