Navijači Partizana ga nikada neće zaboraviti: Koliko je Moca voleo svoj klub svedoči potez koji je napravio pred kraj karijere

Verovatno najbolji igrač Partizana svih vremena, legendarni Momčilo Moca Vukotić je u klubu ostavio dubok trag, i kao igrač i kao trener. Međutim, brojke ne mogu pokazati istinsku veličinu ove legende. Priča iz 1979. godine to ilustruje najbolje.

Partizanu je te sezone išlo loše i u prvenstvu Jugoslavije su bili u donjem delu tabele, praktično na pragu druge lige. Ipak, Moca je tada prekinuo angažman u Bordou i prvim letom došao u Humsku.

„Posle osvojene titule Partizan je došao u poziciju da se do poslednjeg kola bori za opstanak, što je u tim vremenima bilo nepojmljivo. Sve to mi je teško padalo. Kad je stigao poziv od Zorana Miladinovića, bez razmišljanja sam ga prihvatio, tako da sam Bordo napustio već posle prve sezone, mada sam imao ugovor na još godinu dana“, objasnio je Vukotić svoju odluku kasnije u jednom intervjuu.

Odrekao se slave i novca ne bi li pomogao Partizanu, a kad je trebalo da završi karijeru, crno-beli su ga „naterali“ da ostane na terenima još godinu dana.

„Kod Miloša Milutinovića isto smo pružali jako sugestivne partije. Miloš je dozvoljavao slobodu u igri. Bio sam pri kraju karijere, planirao sam da na kraju te sezone, 1982/83, sa osvojenom titulom stavim tačku na „i“. Posle te poslednje utakmice čak sam bacio kopačke navijačima, ali su me kasnije ubedili da odigram još jednu sezonu“, ispričao je Vukotić svojevremeno šta je sve činio iz ljubavi prema Partizanu.

Izvor: alo.rs