Najteže je kad dođu praznici: Porodične slike Manojlovića kidaju dušu – Ovako je izgledala Radina majka

Pevačica Rada Manojlović oduvek se ponosila svojim poreklom. Odrasla je u selu Četereže sa ocem Radetom, majkom Mirjanom i sestrom Marijom. Iako su bili u teškoj materijalnoj situaciji, pevačica je imala idilično detinjstvo, puno igre, smeha i ljubavi.

„To je tatin drugi brak, moju mamu je mladu “preveslao”. Bio je stariji od nje 13-14 godina, tada je to bilo dosta, sada je već normalno. On još sa sinom iz prvog braka, a ona je bila prelepa, mlada. On je bio kamiondžija, čovek sirove snage, isklesan. Danas ima 72 godine, svi koji ga vide misle da je bar deset godina mlađi“, ispričala je nedavno pevačica u emisiji “Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović”.

Jedan događaj prekinuo je Radino idilično odrastanje. Naime, 2004. godine pevačica je ostala bez majke, koja je izgubila bitku sa teškom bolešću.

„Nikada nisam verovala u lekarske prognoze, ali moram da vam kažem, kada su rekli da će živeti još mesec dana, 30 dana je još živela“, prisetila se Rada i uz suze dodala:

„Ja sam sa njom bila do samog kraja, držala sam je za ruku“, kaže Rada, a kada ju je majka upitala zbog čega plače, priznala je da joj je teško što nije više vremena provela sa njom.

Rada Manojlović nakon toga je izgradila uspešnu muzikčku karijeru, ali njena majka nažalost nije doživela da uživa u ćerkinom uspehu. Veći deo zarađenog novca pevačica je uložila u renoviranje porodične kuće u selu, a potrudila se i da ocu i sestri ispuni svaku želju.

Ipak, praznina u njihovim srcima ostaje, a najviše se oseti tokom praznika, kada se sve porodice tradicionalno okupljaju, a Radine oči još uvek traže majku.

Izvor: hellomagazin.rs